Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Ιδού οι χαμένοι του 2014 με τους νέους φόρους. Τι θα πληρώσουμε

Ιδού οι χαμένοι του 2014 με τους νέους φόρους. Τι θα πληρώσουμε
Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά 878 ευρώ φόρων αναλογούν σε κάθε νοικοκυριό, ακόμα και στο πιο φτωχό, προκειμένου να μπουν στα κρατικά ταμεία τα 3,631 δισ. ευρώ που υποσχέθηκε η κυβέρνηση στη Τρόικα, μέσω νέων μέτρων που ήδη τρέχουν και θα μας... συντροφέψουν και το 2014.
Αν σε αυτά προσθέσει κανείς και τα έσοδα από τον πολυσυζητημένο Φόρο Ακινήτων, τότε σε κάθε νοικοκυριό αναλογούν άλλα 1.342 ευρώ για τη διετία 2013- 2014!
Την ώρα, λοιπόν, που ο υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν φορολογείται επαρκώς, τα στοιχεία του Προϋπολογισμού αλλά και του Μεσοπρόθεσμου δείχνουν ότι τα νέα φορολογικά βάρη στην... καλύτερη διετία επί ημερών Μνημονίου -δηλαδή στο έτος του πρωτογενούς πλεονάσματος και στο έτος της ανάκαμψης- υπολείπονται ελαφρώς των 4 δισ ευρώ, χωρίς βέβαια να έχει κλείσει ακόμα η διαπραγμάτευση με τη Τρόικα για το «κενό» της επόμενης χρονιάς αλλά και του 2015. Αποκαλυπτικά είναι, άλλωστε, τα στοιχεία Έκθεσης της Κομισιόν, που δείχνουν ότι στην Ελλάδα υπήρξε η μεγαλύτερη αύξηση φορολογικού βάρους στις αποδοχές των εργαζομένων μέσα σε μια μόλις χρονιά. Συγκεκριμένα, το 2012 αυξήθηκε το φορολογικό βάρος κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες αποκλειστικά και μόνο από την αύξηση του φόρου εισοδήματος!
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 ΠΗΓΗ:fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου