Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Περιόρισε στο τέλος τις απώλειες το αργό


Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας το αργό, περιορίζοντας στο τέλος τις απώλειες του καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τον αντίκτυπο από την ιστορική συμφωνία του Ιράν με τις έξι παγκόσμιες δυνάμεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα. 

Η Τεχεράνη συμφώνησε να θέσει περιορισμός στο πυρηνικό της πρόγραμμα με αντάλλαγμα την ελάφρυνση των οικονομικών κυρώσεων που θα μπορούσε να φτάσει μέχρι τα 7 δισ. δολ. Το Ιράν και οι έξι παγκόσμιες δυνάμεις – ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ρωσία και Κίνα – ανακοίνωσαν ότι μέσα σε διάστημα έξι μηνών θα επιδιώξουν να καταλήξουν σε οριστική συμφωνία.

Η συμφωνία δεν προβλέπει πάντως σε αυτό το στάδιο την άρση των περιορισμών στις εξαγωγές πετρελαίου της χώρας οι οποίες θα παραμείνουν στα επίπεδα των 1 εκατ. βαρελιών περίπου την ημέρα.

Στη σκιά της συμφωνίας το αργό παραδόσεως Ιανουαρίου έχασε 75 cents ή 0,8% τερματίζοντας στα 94,09 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Στα χαμηλά της ημέρας το συμβόλαιο βρέθηκε να σημειώνει βουτιά σχεδόν 2%.

ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου