Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Κέρδη κατέγραψε η τιμή του αργού αλλά παρέμεινε κάτω από τα 94 δολάρια


Άνοδο κατέγραψε την Τετάρτη η τιμή του πετρελαίου, ανακάμπτοντας από το χαμηλό άνω των πέντε μηνών της Τρίτης, ωστόσο τα κέρδη της τιμής συγκράτησαν οι εκτιμήσεις πως τα στοιχεία για τα αποθέματα αργού θα δείξουν νέα αύξηση αυτή την εβδομάδα.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 84 σεντς ή 0,9% στα 93,88 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η τιμή είχε κλείσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 31 Μαΐου.

ΕΙΑ: Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για την τιμή του αμερικανικού αργού 

Τις εκτιμήσεις της για την τιμή του αργού των ΗΠΑ το δ΄ τρίμηνο αλλά και το 2014 υποβάθμισε η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφορίας Ενέργειας (ΕΙΑ). 

Στο μηνιαίο βραχυπρόθεσμο outlook ενέργειας, η υπηρεσία αναφέρει πως η τιμή του αργού, τύπου light sweet, γνωστού και ως West Texas Intermediate (WTI) θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα 96,68 δολάρια το βαρέλι στο δ΄ τρίμηνο, από 100,50 δολάρια που είχε προβλέψει τον προηγούμενο μήνα. 

H ΕΙΑ υποβάθμισε παράλληλα τις προβλέψεις της για το 2014, τοποθετώντας την τιμή του WTI στα 95 δολάρια το βαρέλι, από 96 δολάρια. 

Η υποβάθμιση έπεται της πτώσης των τιμών του πετρελαίου κατά 15% από τις αρχές Σεπτεμβρίου εν μέσω ανησυχιών για τα ολοένα αυξανόμενα αποθέματα. Τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 8% ή κατά 29,8 εκατ. βαρέλια στο διάστημα των τελευταίων επτά εβδομάδων εν μέσω αύξησης του επιπέδου παραγωγής.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου