Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

             Την Τρίτη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ που είχε διακοπεί από τη Δευτέρα (μετά από αίτηση της ΕΛΚΕ). Το Αγωνιστικό Μέτωπο κατέθεσε την κρυστάλλινη θέση του για συγκρότηση προεδρείου, η οποία είναι συμμετοχή όλων των παρατάξεων ανάλογα με τη δύναμη που τους έχει δώσει ο κόσμος. Δηλαδή αντιπροσωπευτικό και αναλογικό.

             Μέσα στο ΔΣ, τονίσαμε ότι οι άλλες παρατάξεις δεν έχουν καμία διαφορά στην ουσία, συμφωνούνε σε κεντρικά ζητήματα και η μάχη γίνεται για την καρέκλα. Είναι γνωστή η στάση τους και μέσα στα ΕΛΠΕ και στο εργατικό κίνημα. Σε άλλα επιχειρησιακά Σωματεία, στα Εργατικά Κέντρα και στις Ομοσπονδίες, όλες οι δυνάμεις (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΕΜΕΙΣ ή όπως αλλιώς εμφανίζονται) πάνε απέναντι από το ΠΑΜΕ, συνεργάζονται για να το αποκλείσουν από τα Προεδρεία.


Κοροϊδεύαν τον κόσμο προεκλογικά, συνεχίζουν και μετεκλογικά.

             Μετά από 6 μήνες έντονης μεταξύ τους αντιπαράθεσης και αλληλοκατηγοριών, μετά από δηλώσεις μετάνοιας μέσα στα κοντρόλ, δηλώσεις για νέο ξεκίνημα με νέους ανθρώπους, τα ξεχάσαν όλα και τα βρήκαν μεταξύ τους. Η ΕΛΚΕ στην ανακοίνωση της (13/11/2013), αναφέρει ότι: «…καλέσαμε όλες τις παρατάξεις να συμμετέχουν και αυτές στο Προεδρείο που θα προέκυπτε από την διαδικασία, εντούτοις όσο και αν προσπαθήσαμε κάποιες αρνήθηκαν να συμμετέχουν για τους δικούς τους λόγους».

            Η αλήθεια όμως είναι ότι μετά από τις ατελείωτες διαβουλεύσεις μεταξύ ΕΝΙΑΙΑΣ και ΕΛΚΕ, συμφώνησαν να μοιραστούν μεταξύ τους τις θέσεις της Εκτελεστικής Γραμματείας, απέκλεισαν και με την ψήφο τους τις άλλες παρατάξεις που θέσανε υποψηφιότητα για τις θέσεις που τους αναλογούν.

            Το Αγωνιστικό Μέτωπο στην ψηφοφορία για την εκλογή Εκτελεστικής δήλωσε παρών για όλες τις θέσεις εκτός από τη θέση του Γραμματέα Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων που του αναλογούσε.

Το ΨΕΜΑ έχει κοντά ποδάρια!


            Καλούμε τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα γιατί το επόμενο διάστημα η εργοδοσία ετοιμάζει επίθεση. Οι συσχετισμοί στο σωματείο δεν βοηθάνε για να την αναχαιτίσουμε. Θα απαιτηθούν νέοι αγώνες με αντοχή και διάρκεια. Σ’ αυτούς τους αγώνες θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου