Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΣΕΕΠ_ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ
ü   ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
ü   ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ
ü  ΝΑ  ΥΨΩΣΕΙΣ ΤΟ  ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΟΥ
_________________________________________________________________

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Μετά από 5 χρόνια βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Οι απολύσεις είναι καθημερινό φαινόμενο, οι άνεργοι ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο. Οι μειώσεις μισθών μέσα από την κατάργηση ΣΣΕ, η υπογραφή νέων με σημαντικές μειώσεις , η μείωση των συντάξεων,  η κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων μειώνουν το «κόστος εργασίας» αυξάνοντας την κερδοφορία του κεφαλαίου. Η διοίκηση του ομίλου ΕΛΠΕ, και μέσα από τη συμμετοχή της στη διοίκηση του ΣΕΒ, πρωταγωνιστεί σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση για την ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων. 

Το προηγούμενο διάστημα με την περιβόητη «εργασιακή ειρήνη» μεταξύ εργαζομένων και εταιρείας έχουμε βιώσει από πρώτο χέρι τι σημαίνουν τα ατέλειωτα 12ωρα, τα αντιρεπό, η έλλειψη προσωπικού, η αυξανόμενη εργολαβοποίηση και οι συνθήκες μισθολογικού διαχωρισμού σε βάρος των νέων εργαζομένων στα διυλιστήρια και τα γραφεία της εταιρείας.
Με την προηγούμενη ΕΣΣΕ:
·         Το 38ωρο έγινε 40ωρο,χάθηκαν ρεπό από τη βάρδια, μειώθηκε το ημερομίσθιο
·         Δημιουργήθηκαν δύο ταχύτητες εργαζομένων
·         Καταργήθηκαν ειδικότητες στο οργανόγραμμα. Προχώρησε περαιτέρω η
          εργολαβοποίηση (φύλαξη, γιατροί, νοσηλευτές κλπ)
·         Πάγωσε το χρονοεπίδομα 

Η ίδια η εταιρεία στα δημοσιευμένα αποτελέσματα της, παρουσίασε ότι μέσα στο 2012 η
μισθοδοσία των ΕΛΠΕ μειώθηκε κατά 16,3%...  

Εν όψει της νέας ΕΣΣΕ δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η εργοδοσία θα  επιδιώξει  να κάνει το εργατικό δυναμικό των ΕΛΠΕ ακόμα πιο φτηνό προσαρμοσμένο στις συνθήκες της αγοράς. 

ΤΩΡΑ, ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Σήμερα, η εντατικοποίηση της εργασίας, η έλλειψη προσωπικού και μέτρων ασφαλούς εργασίας, έχει πολλαπλασιάσει τα περιστατικά και τα εργατικά ατυχήματα. Στο ζήτημα αυτό απαιτείται δυναμική παρέμβαση από το Σωματείο και όχι να παραμένει θεατής.

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ

Μπροστά στο κίνδυνο πλήρους απαξίωσης, τα παλιά φθαρμένα υλικά του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, μεταμφιέζονται σαν το χαμαιλέοντα για να εγκλωβίσουν ξανά τους εργαζόμενους.
Η πλειοψηφία του σωματείου από τις παρατάξεις ΕΝΙΑΙΑ και ΕΛΚΕ διαφήμισε τη «σύμβαση των ΕΛΠΕ» και την «εργασιακή ειρήνη» που επετεύχθη με αυτή και ταυτόχρονα διαβεβαίωνε τους εργαζόμενους ότι θα εξασφάλιζαν τα δικαιώματα τους. Όμως οι εξελίξεις στον όμιλο τους διαψεύδουν. Πέρα από αυτά, πρόσφατα προχώρησε σε κατάργηση άρθρων της σύμβασης πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων.
Η ΠΑΣΚΕ άλλαξε το όνομά της σε ΣΚΕΕΠ, αλλά παραμένει ΠΑΣΟΚ. Ποιος ξεχνάει όμως τη στάση τους στην υπογραφή της προηγούμενης ΕΣΣΕ, όταν πιέζανε τον κόσμο να δεχτεί τις μειώσεις με την απειλή των ατομικών συμβάσεων;
Η ΔΑΚΕ ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα στήριζε τις αποφάσεις της διοίκησης τώρα κατηγορεί τον πρόεδρο του Σωματείου που εκλέγεται με τη ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, ότι καμία σχέση δεν έχει με την αυθεντική ΔΑΚΕ! 

Η κάθε παράταξη μπορεί να αλλάζει όνομα, να αυτοσυστήνεται ως ανεξάρτητη, να επικαλείται την ανανέωση, και αμέσως μετά, στα Εργατικά Κέντρα, την Ομοσπονδία και τη ΓΣΕΕ να είναι υποψήφιοι ή να στηρίζουν την ΠΑΣΚΕ, την ΔΑΚΕ, την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και το ΕΜΕΙΣ. 

Το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να ξεπλύνουν τις παλιές τους αμαρτίες μέσα στο καζάνι του «όλοι μαζί». Και να εξασφαλίσουν ότι το πικρό ποτήρι των εργοδοτικών απαιτήσεων για μειώσεις και διάλυση της σύμβασης θα περάσει με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση από μέρους των εργαζομένων.

Οι δήθεν ανεξάρτητοι είναι πλήρως εξαρτημένοι από την εταιρεία και σε διαρκή συναλλαγή μεταξύ τους.
Η πρόσφατη σωρεία διορισμών στην Ελληνικά Καύσιμα (πρώην ΒΡ) των παιδιών των συνδικαλιστών, το συνεχές αλισβερίσι για μοίρασμα θέσεων και προαγωγών (ήδη την προεκλογική περίοδο έχουν επιδοθεί σε όργιο υποσχέσεων και απειλών), τα σεμινάρια διαπραγματεύσεων της εταιρείας προς συνδικαλιστές(!), η ίδρυση «ινστιτούτου ενέργειας» παρέα με τους εργοδότες του κλάδου και άλλα παρόμοια, καταδεικνύουν ακόμα και στον πιο αφελή, ποιος πραγματικά κάνει κουμάντο στο σωματείο των ΕΛΠΕ. 

Καλούμε τους εργαζόμενους να ξεπεράσουν το πλέγμα σχέσεων και εξαρτήσεων που στήνει η εργοδοσία, να βοηθήσουν με την ψήφο και τη συμμετοχή τους στην αναζωογόνηση του σωματείου σε γραμμή πραγματικής υπεράσπισης των εργατικών συμφερόντων.

Το Αγωνιστικό Μέτωπο δεν πρόκειται να ξεπλύνει καμιά παλιά αμαρτία, δεν πρόκειται
να κηρύξει καμία «ενότητα» με αυτούς που η εργοδοσία επιλέγει για εκλεκτούς της.

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΜΕ

Το Αγωνιστικό Μέτωπο δεν κρύβει λόγια, ούτε μεταμφιέζεται για να πιάσει συνδικαλιστικές καρέκλες.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται σωματείο χειραφετημένο από την εργοδοσία. Σωματείο όπλο στα χέρια των εργαζομένων στον αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.
Ισχυρό σωματείο σημαίνει συμμετοχή των εργαζομένων στη λήψη των αποφάσεων. Αιτήματα και πλαίσιο πάλης με μοναδικό κριτήριο τις ανάγκες μας.

Η πραγματική ενότητα, η πραγματική αλληλεγγύη χτίζεται ανάμεσα στους εργαζόμενους, μέσα από τις καθημερινές δυσκολίες, τα προβλήματα και τους αγώνες.

Το ΔΣ του ΠΣΕΕΠ με την στάση του, όχι μόνο δεν επέδειξε καμία αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Ομίλου όταν δέχονταν την εργοδοτική επίθεση, αλλά με την στάση του διευκόλυνε την επίθεση.
Δεν οργάνωσαν καμία κινητοποίηση σε αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ASPROFOS, της ΕΚΟ και της Ελληνικά Καύσιμα, όταν βρισκόταν σε διαπραγμάτευση για υπογραφή Σύμβασης.
Ψιθύριζαν, κάτω από το τραπέζι, «καλύτερα να χάσουν αυτοί τώρα, για να γλυτώσουμε εμείς αργότερα».

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ
ΓΙΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Ήδη από την εποχή των μεγάλων ρυθμών ανάπτυξης, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός προωθούσε τη γραμμή υπεράσπισης της κερδοφορίας μέσα στα συνδικάτα. Διαφήμιζε τις ευέλικτες σχέσεις εργασίας και τις ιδιωτικοποιήσεις. Έψελνε ύμνους για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτή η γραμμή ακολουθήθηκε, πολύ πιο πιστά μάλιστα, τα χρόνια της κρίσης και ευθύνεται που το εργατικό κίνημα της χώρας βρέθηκε αφοπλισμένο ιδεολογικά,  πολιτικά και οργανωτικά, μη έτοιμο να αντέξει την ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας.

Σήμερα, οι ίδιες συνδικαλιστικές παρατάξεις καλούνε του εργαζόμενους να υποστούν τις συνέπειες της κρίσης ως αναγκαίο κακό.
Σε κάθε επιχείρηση χωριστά καλούνε τους εργαζόμενους να γίνουν πιο φθηνοί από τους άλλους εργαζόμενους στον κλάδο και τελικά όλοι μαζί οι εργαζόμενοι βρίσκονται χαμένοι, φτωχαίνουν, απολύονται.

Η λογική του μικρότερου κακού δεν έσωσε μέχρι σήμερα κανέναν από το 1,5 εκατομμύριο ανέργους της χώρας.
Τα ΕΛΠΕ αποτελούν στρατηγικής σημασίας επιχείρηση για την οικονομία της χώρας. Μέσα στις νέες συνθήκες, και πιθανότατα με νέα πολυεθνικά ή άλλα αφεντικά, ποιος θα μπορέσει να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τα συμφέροντα των εργαζομένων;
Σίγουρα όχι εκείνοι που πιστεύουν ότι αφεντικά και εργαζόμενοι έχουν τα ίδια συμφέροντα.

Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί τα μέλη του σωματείου να δώσουν δύναμη στην παράταξη με την ψήφο τους, αλλά κυρίως με τη συμμετοχή τους στους αγώνες που βρίσκονται μπροστά μας.

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ενάντια στα σχέδια για περεταίρω ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ. Για Ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα Ενέργειας που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.
Μόνο το Αγωνιστικό Μέτωπο των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ έριξε το σύνθημα και πάλευε για «ούτε μία μετοχή στους ιδιώτες».
Σήμερα μάλιστα που οξύνεται ο ανταγωνισμός των ξένων και ντόπιων ενεργειακών ομίλων, δεδομένης της δυνατότητας, η Ελλάδα να γίνει ενεργειακός κόμβος στην περιοχή, αυτό το αίτημα είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε.
Συμπορευόμαστε με τους εργαζόμενους της χώρας για την κατάργηση των φόρων στα
καύσιμα και ιδιαίτερα στο πετρέλαιο θέρμανσης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·         Καμία μισθολογική μείωση - Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης χωρίς υποχωρήσεις από τα αιτήματα μας.
·         Μέτρα ασφάλειας για όλους τους εργαζομένους
·         Προσλήψεις για κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων
·         Τήρηση του οργανογράμματος - Αναγνώριση επαγγέλματος χειριστή μονάδων
·         Κατάργηση του μισθολογικού διαχωρισμού νέων και παλιών εργαζομένων
·         Κατάργηση του θεσμού της εργολαβίας και μονιμοποίηση των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες ανάγκες
·         Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
·         7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο
·         Σύνταξη στα 50 έτη για γυναίκες, στα 55 για άντρες για τα ΒΑΕ

Ο αγώνας για τη Συλλογική Σύμβαση, τα εργασιακά δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας στα ΕΛΠΕ να συμπορευτεί με τον αγώνα όλης της εργατικής τάξης για την ανατροπή των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.
Για να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα στη χώρα. Να μπει ζωή στα συνδικάτα. Όχι μόνο για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε δικαιώματα και κατακτήσεις του παρελθόντος. Αλλά για να μπορέσουμε σύντομα, μέσα στις νέες ασφυκτικές συνθήκες, να διεκδικήσουμε τα ηνία της οικονομίας και της κοινωνίας από τους μεγαλοϊδιοκτήτες και το κράτος τους που μας οδήγησαν στη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση. 

ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΣΕΕΠ (22-23 ΟΚΤΩΒΡΗ)
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

1. ΑΓΓΕΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ                                  ΒΕΑ/ΤΜ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ
2. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ                              ΒΕΑ/ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
3. ΚΑΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ            ΒΕΑ/ΤΜ ΔΙΥΛΙΣΗΣ
4. ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                  ΒΕΑ/ΤΜ ΔΙΥΛΙΣΗΣ
5. ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                          ΒΕΑ/ΤΜ ΔΙΥΛΙΣΗΣ
6. ΚΟΥΜΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                   ΒΕΕ/ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ
7. ΚΡΕΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                       ΒΕΑ/ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
8. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ                       ΒΕΑ/ΤΜ ΔΙΥΛΙΣΗΣ
9. ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                           ΒΕΑ/ΤΜ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ
10. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ                    ΒΕΕ/ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ
11. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                ΒΕΑ/ΘΕΡΜΙΚΟ
12. ΤΣΙΠΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                       ΒΕΕ/ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

13. ΧΡΙΣΤΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ                            ΒΕΕ/FLEXICOKER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου