Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ


Συναδέλφισσες, – οι 

Την τελευταία τριετία είμαστε μάρτυρες “εκβιασμών” από το σύνολο των θεσμικών παραγόντων (κυβέρνησης – κοινοβουλίου) οι οποίοι με φράσεις του τύπου “μνημόνιο ή τανκς” “μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία” εμφύσησαν το φόβο και έσπειραν την τρομοκρατία στους πολίτες.
Ανάλογο είναι το σκηνικό που στήνεται σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις όπου το Δημόσιο έχει μεγάλη συμμετοχή.
Αυτό βιώνουμε εδώ και τρία χρόνια αλλά και σήμερα στον δικό μας εργασιακό χώρο όπου δυστυχώς κάποια συνδικαλιστικά στελέχη όχι μόνο το ενισχύουν γιατί έχουν αποδεχθεί αυτή την τακτική, αλλά προσπαθούν με φήμες να τρομοκρατήσουν το σύνολο του προσωπικού.
Εμείς αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, έπειτα από την επιλογή του Γ.Α.Π. και των κηπουρών του να παραχωρήσουν μέσω των δανειακών συμβάσεων και των λογιστικών συνθηκών
(μνημόνια) την εθνική μας ανεξαρτησία και την κυριαρχία μας στους “εταίρους και δανειστές μας”.
Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις δυσκολίες της ελληνικής οικονομίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία και έχουμε συναίσθηση της ευθύνης που μας αναλογεί για να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση και στην επίλυσή τους.
Είναι όμως οι επιλεγμένες λύσεις οι ΟΡΘΕΣ;
Κατά την άποψή μας ΟΧΙ…
Είναι η παρουσία των συνδικαλιστικών στελεχών και οι τοποθετήσεις τους απέναντι στα προβλήματα οι ενδεδειγμένες;
Κατά την άποψή μας ΟΧΙ…
Δεν θα κάνουμε το λάθος να κατηγορήσουμε άλλους για να δείξουμε ότι εμείς είμαστε σωστοί… Το επόμενο διάστημα θα καταθέσουμε τις δικές μας προτάσεις και θα αναδείξουμε τα δικά μας θετικά σημεία αλλά και τις λύσεις που θα κάνουν την διαφορά…
Προφανώς υπάρχουν λύσεις που μπορούν να είναι ικανοποιητικές και για την εταιρεία και για τους εργαζόμενους…
Προφανώς για να υπάρχουν εργαζόμενοι πρέπει να υπάρχει η εταιρεία…
Προφανώς όμως για να υπάρχει η εταιρεία πρέπει να έχει ΜΟΝΙΜΟ, ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ και καλά καταρτισμένο προσωπικό.
Προφανώς το σωματείο όφειλε και οφείλει να αντισταθεί σε λογικές του παρελθόντος, αλλά και σε τακτικισμούς που αφορούν το παρόν και το μέλλον μας. 

Συναδέλφισσες, -οι
Σε λίγες μέρες καλούμαστε να εκλέξουμε τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου μας.
Καλούμαστε να εκλέξουμε αυτούς που θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο τρόπο, τα προβλήματα που μας ταλανίζουν και αυτά που συχνά πυκνά, εμφανίζονται μπροστά μας έπειτα από τις άστοχες κατά την άποψή μας προτάσεις της διοίκησης.
Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται η συμβολή όλων και η συμμετοχή όλων…
Δεν είναι υπόθεση ενός εργαζόμενου ή μιας συνδικαλιστικής παράταξης, είναι ζήτημα που μας αφορά όλους και οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε ακολουθόντας ένα καλά οργανωμένο σχέδιο.
Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να λειτουργούμε κοντόφθαλμα και με ιδιοτέλεια…. Το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ είναι αυτό που οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε και όχι να σκεφτόμαστε το … ΚΑΛΟ ΚΟΙΝΟ!!! 
Όλοι μας βιώνουμε καθημερινά τις αλλαγές που πραγματοποιούνται στο εργασιακό τοπίο, έπειτα από τις νομοθετικές παρεμβάσεις των κυβερνήσεων τα τελευταία τρία χρόνια και των εντολών της ΤΡΟΪΚΑ. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα βιώνουμε όλοι μας. Στην νέα γενιά, στα παιδιά μας όμως, στα ΕΛΠΕ, το Προεδρείο του Σωματείου αποφάσισε με υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης να τους διαχωρίσει μισθολογικά. Αλήθεια, ποια λογική μπορεί να συγχωρεί τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές;
Εκτός από τις μνημονιακές αλλαγές σε εργασιακά, ασφαλιστικά και οικονομικά ζητήματα, είμαστε θεατές στο θέατρο του παραλόγου, όπου οι εργολάβοι έχουν γίνει καθεστώς και προσπορίζονται μεγάλο κομμάτι του έργου της επιχείρησης, το οποίο εκτελούνταν από μόνιμο προσωπικό, εκμεταλλευόμενοι την υψηλή ανεργία, τις αλλαγές της νομοθεσίας και κυρίως τους συναδέλφους που εργάζονται υπό την επίβλεψή τους οι οποίοι εργάζονται, χωρίς συλλογική σύμβαση και χωρίς δικαιώματα.
Μήπως νομίζουν ότι δεν αντιλαμβανόμαστε ότι η διοίκηση χρησιμοποιεί τους εργολάβους και ως “φόβητρο” απέναντι στο μόνιμο προσωπικό;
Μήπως νομίζουν ότι δεν βλέπουμε, ότι προσπαθούν να επιβάλλουν καθεστώς ανασφάλειας για να μην αντιδρά κανείς στην όποια απόφασή της;
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ακόμη “στοχευμένη” πρόταση της εταιρείας, για αποχώρηση – απολύσεις εργαζομένων οι οποίες είναι τόσο “οικειοθελείς” όσο και η χρήση από πλευράς της περί “άσκησης του νομίμου δικαιώματός της”…
Είναι προφανές ότι αυτό το… γαϊτανάκι στοχευμένων αποχωρήσεων και παράλληλα “στοχευμένων” προσλήψεων και μάλιστα από την πίσω πόρτα ΦΘΗΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ !!!
Για όλους τους παραπάνω λόγους αποφασίσαμε να κατέλθουμε στις εκλογές του σωματείου μας και πάλι αυτόνομα, με νέα πρόσωπα γιατί πιστεύουμε στην πολυφωνία, στον πλουραλισμό και στην διαφορετικότητα των απόψεων και των ιδεών. 
Πιστεύουμε ότι ένα ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο συνδικαλιστικό κίνημα, που θα εκφράζει τις ανάγκες και τις αγωνίες των εργαζομένων, που θα δίνει λύσεις στα προβλήματα και θα σχεδιάζει για το μέλλον μας χωρίς ιδιοτέλειες και χωρίς
συμβιβασμούς, είναι αυτό που έχουμε σήμερα ανάγκη.
Δεν υποσχόμαστε “λαγούς με πετραχήλια”.
Δεν υποσχόμαστε αυξήσεις και ανεξέλεγκτες προσλήψεις.
Υποσχόμαστε ότι ΜΑΖΙ θα σχεδιάζουμε, ΜΑΖΙ θα διεκδικούμε, ΜΑΖΙ θα αντιμετωπίζουμε κάθε είδους αυθαιρεσία, που θα προσβάλλει την δουλειά και την υπόστασή μας.

Επενδύοντας στις ΛΥΣΕΙΣ και όχι στα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για το ΠΑΡΟΝ
ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ για το ΜΕΛΛΟΝ
Με τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ για τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΜΟΝΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΑΚΕ ΕΛ.ΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου