Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

500 Δις. Δολάρια θα Πληρώνει η Κίνα το 2020 για τις Εισαγωγές Πετρελαίου


Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας πρόκειται να αυξηθούν σημαντικά και θα φτάσουν τα 500 δις. δολάρια ετησίως ως το 2020, έναντι 160 δις. στην περίπτωση των ΗΠΑ, όπως προβλέπει η Wood Mackenzie.
«Αυτό φανερώνει την ανάπτυξη της κινεζικής αγοράς και την εξάρτηση από τις πετρελαϊκές εισαγωγές, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου οι εισαγωγές συνεχίζουν να μειώνονται», τονίζει η εταιρεία.
Σύμφωνα με την έκθεσή της, οι κινεζικές εισαγωγές θα αυξηθούν από τα 2,5 εκατ. βαρέλια σε 9,2 εκατ. βαρέλια το 2020, ενώ οι αμερικανικές θα υποχωρήσουν από τα 10,1 εκατ. βαρέλια σε 6,8 εκατ. βαρέλια στην ίδια χρονική περίοδο. Ως εκ τούτου, η Κίνα θα γίνει μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού πετρελαίου το 2017.
Τέλος, σημειώνεται ότι οι εισαγωγές της Κίνας θα έχουν ως οδηγό κυρίως την ζήτηση για βενζίνη και ντίζελ εξαιτίας του ολοένα και αυξανόμενου αριθμού οχημάτων στη χώρα. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ρύπανση που προκαλούν όλα αυτά τα οχήματα, αλλά και τα γενικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας, η κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα να χαρακτηρίσει τον περιβαλλοντικό τομέα ως «στρατηγικό», γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε αυξημένες επενδύσεις. 
ΠΗΓΗ;energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου