Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Κάτω από τα 104 δολάρια το αργό


Σημειώνοντας την τρίτη διαδοχική της πτώση, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε κάτω από τα 104 δολάρια το βαρέλι στις συναλλαγές της Τετάρτης, μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Fed.

Tα πρακτικά έδειξαν πως τον Ιούλιο οι αξιωματούχοι της Fed τάχθηκαν στο πλευρό του Bernanke καθώς αυτός ανακοίνωσε πως η Κεντρική Τράπεζα θα επιβραδύνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων έως τα τέλη του έτους εάν η οικονομία συνεχίσει να βελτιώνεται με το ρυθμό που αναμένει η Fed. 

Οι traders πετρελαίου αξιολόγησαν παράλληλα τα τελευταία στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ που έδειξαν λίγο μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση και ταυτόχρονα αξιοσημείωτη πτώση των αποθεμάτων βενζίνης.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 1,26 δολάρια ή 1,2% στα 103,85 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Διαπραγματευόταν κοντά στα 104,10 δολάρια λίγο πριν την ανακοίνωση των πρακτικών, ένα ημίωρο περίπου πριν τη λήξη των συναλλαγών. Συνολικά το συμβόλαιο έχει συγκεντρώσει απώλειες άνω του 3% στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις.

ΗΠΑ: Πτώση των αποθεμάτων αργού κατά 1,428 εκατ. βαρέλια 

Νέα πτώση κατέγραψαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την εβδομάδα έως τις 16 Αυγούστου, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα. 

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 1,428 εκατ. βαρέλια στα 359,062 εκατ. βαρέλια ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν πτώση κατά 1,3 εκατ. βαρέλια. 

Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 4,029 εκατ. βαρέλια στα 218,401 εκατ. βαρέλια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά 1,3 εκατ. βαρέλια. 

Παράλληλα, τα διυλισμένα αποθέματα, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, αυξήθηκαν κατά 0,871 εκατ. βαρέλια στα 129,353 εκατ. βαρέλια, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για άνοδο κατά 0,8 εκατ. 

Τέλος, η εκμετάλλευση της παραγωγικής δυναμικότητας των αμερικανικών διυλιστηρίων αυξήθηκε στο 91% από 89,4%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση στο 89%.


ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου