Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Βενζινοπώλες: Να επιστρέψει η ελεγχόμενη λειτουργία

Ελεγχόμενη λειτουργία ζητούν οι βενζινοπώλες -Να περιοριστούν οι διανυκτερεύσεις
Την επαναφορά της ελεγχόμενης λειτουργίας των πρατηρίων βενζίνης ζητά με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, "η δολοφονική ενέργεια εναντίον του συναδέλφου μας προχθές στην Ηλεία, αναδεικνύει το πρόβλημα της ασφάλειας των πρατηρίων Υγρών Καυσίμων και των εργαζομένων σ΄ αυτά.

Πολλά πρατήρια παραμένουν ανοικτά και τις νυκτερινές ώρες λόγω της πτώσης του τζίρου και του σκληρού ανταγωνισμού, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.


Η κατάσταση καθημερινά επιδεινώνεται από την αυξανόμενη εγκληματικότητα. Η δυνατότητα της Αστυνομίας παρά τις προσπάθειες των ανδρών της, είναι περιορισμένη αφού οι άνδρες που περιπολούν δε γνωρίζουν ποια και πόσα πρατήρια παραμένουν ανοικτά κάθε βράδυ αλλά και ποιες ώρες.


Σήμερα είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε η επαναφορά της ελεγχόμενης λειτουργίας των πρατηρίων, με υποχρεωτικό ποσοστό πρατηρίων (15-20%) που θα παραμένουν ανοικτά κατά την διάρκεια της νύκτας για να εξυπηρετούν τις έκτακτες ανάγκες των καταναλωτών.


Η επαναφορά της εκ περιτροπής ελεγχόμενης διανυκτέρευσης θα διευκολύνει με μεγαλύτερη συχνότητα τις περιπολίες των αστυνομικών οργάνων, αφού θα γνωρίζουν εκ των προτέρων τα διανυκτερεύοντα πρατήρια, προκειμένου να γίνεται πιο αποτελεσματική η αστυνόμευση και να διασφαλίζεται η ανθρώπινη ζωή.


Οι Πρατηριούχοι και οι εργαζόμενοι στα πρατήρια ανησυχούν για τη ζωή τους και ζητούν την επαναφορά του ωραρίου με ελεγχόμενες διανυκτερεύσεις". 

ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου