Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΤΟ REUTERS KATAΡΡΙΠΤΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΘΟ O Bορράς δεν έχει ξοδέψει ούτε σεντ για το Νότο




Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, σε οικονομική ανάλυση που δημοσιεύει σήμερα, καταρρίπτει τον μύθο που έχουν περάσει οι εγχώριοι πολιτικοί στην κοινωνία, αλλά και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ότι ο φορολογούμενος του Βορρά πληρώνει τη διάσωση χωρών του Νότου, λόγω της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. 

Είναι μία ανάλυση, χαστούκι στους μνημονιολάγνους και θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους.  

Όπως αναφέρει, οι φορολογούμενοι του Βορρά δεν ξόδεψαν ούτε ένα σεντ για τη διάσωση των χωρών του Νότου αντίθετα, οι κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Φινλανδίας, της Αυστρίας, της Ολλανδίας και της Γαλλίας αποταμίευσαν δισεκατομμύρια ευρώ χάρη στην πτώση των επιτοκίων δανεισμού τους.

Σύμφωνα με την ασφαλιστική εταιρεία Allianz μόνο η Γερμανία στη διετία 2010-2012 κέρδισε 10,2 δισ. ευρώ από την πτώση των επιτοκίων στα δεκαετή ομόλογα.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το Reuters για προεκλογικούς λόγους έχει προωθηθεί η ιδέα του σκληρά εργαζόμενου φορολογούμενου του Βορρά που καλείται να πληρώσει τις απερισκεψίες και τα λάθη των κυβερνήσεων του Νότου.

«Η Φινλανδία επωφελήθηκε, απρόβλεπτα από την κρίση στην ευρωζώνη» παραδέχεται, τώρα, ο επικεφαλής του γραφείου των διεθνών και ευρωπαϊκών σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών στο Ελσίνκι, Μάρτι Σάλμι.

«Δεν χάσαμε ούτε ένα σεντ μέχρι σήμερα. Οτι ισχύει για τη Γερμανία ισχύει και για τη Φινλανδία» τόνισε.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου