Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΛΑΟΥΣ Οι εμπνευστές της λιτότητας στην Ευρώπη προτείνουν τώρα "κούρεμα" του χρέους


Οι οικονομολόγοι που συνέταξαν τη διάσημη μελέτη πάνω στην οποία βασίσθηκε σε μεγάλο βαθμό το δόγμα της λιτότητας που εφαρμόζουν οι Γερμανοί και οι Βρυξέλλες για να στραγγαλίσουν τις χώρες κυρίως του Ευρωπαϊκού Νότου, με πρώτη βέβαια την Ελλάδα, αναγνωρίζουν τη «λάθος» συνταγή και προτείνουν τώρα ως έξοδο από την κρίση τη διαγραφή χρεών των χωρών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Η ομολογία των Kenneth Rogoff και Carmen Reinhart με άρθρο τους στο σημερινό τεύχος των Financial Times, δείχνει πώς κάτι χαρτογιακάδες κατέστρεψαν ολόκληρους λαούς με τις μελέτες τις οποίες ούτε μαθητής της Α’ Δημοτικού δεν θα συνέτασσε. Κανείς ασφαλώς δεν πιστεύει πώς δεν γνώριζαν ή δεν μπορούσαν να προβλέψουν τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής λιτότητας στην Ευρώπη. Απλά το σχέδιο του εγκλήματος ήταν οργανωμένο και μεθοδευμένο.

Ήθελαν και έκαναν την Ελλάδα πειραματόζωο, επεκτείνοντας την πολιτική εξαφάνισης της μεσαίας τάξης και στις άλλες χώρες, όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία και στη συνέχεια έβαλαν σε εφαρμογή το δεύτερο μέρος του σχεδίου, με… οδηγό την Κύπρο, που ήταν η ληστεία των καταθέσεων.

Βασικό συμπέρασμα του άρθρου των δύο οικονομολόγων είναι ότι η λιτότητα δεν είναι η μοναδική λύση στην κρίση χρέους. «Πρώτο και κύριο είναι ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες να διαγράψουν χρέη, αντί να συνεχίσουν να τα απορροφούν», σημειώνουν.  Και εξηγούν ότι το ίδιο ισχύει και για τις αφερέγγυες τράπεζες.

Προσθέτουν πώς «ειδικά για την Ευρώπη, ένα λογικό τέλος στην κρίση θα απαιτήσει ένα μεγάλο έμβασμα από τη Γερμανία προς την περιφέρεια» και λένε ότι όσο γρηγορότερα το παραδεχθούν αυτό τα εμπλεκόμενα μέρη, τόσο συντομότερα θα μπορέσει η Ευρώπη να βρει το δρόμο της προς τη σταθερή ανάπτυξη.

Αφού εξυπηρέτησαν το στόχο τους, που δεν ήταν άλλος από το να επιβάλλει η Γερμανία την πολιτική της για να κερδίζει δις ευρώ σε βάρος χωρών όπως η Ελλάδα (το παραδέχονται και οι ίδιοι οι Γερμανοί ότι κερδοσκοπούν και δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το ευρώ), τώρα λένε άδικα σας δολοφονήσαμε. Το «κούρεμα» χρέους είναι η λύση.

Αυτό δηλαδή που έλεγαν όλοι, πριν η κυβέρνηση του ΓΑΠ υποθηκεύσει τις ζωές των Ελλήνων και το μέλλον της χώρας υπογράφοντας το μνημόνιο.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου