Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Πετρέλαιο : Οι διεθνείς τιμές έπεσαν, στην Ελλάδα πότε ; Κάθετη πτώση της τιμής του μαύρου χρυσού - Θα περάσουν οι μειώσεις στην ελληνική αγορά εν όψει Πάσχα


Πετρέλαιο : Οι διεθνείς τιμές έπεσαν, στην Ελλάδα πότε ;
Μεγάλη πτώση στις τιμές του πετρελαίου προκάλεσε η ανακοίνωση της Αμερικανικής Επιτροπής Ενέργειας, η οποία μιλάει για ιστορικό υψηλό στα αποθέματα μαύρου χρυσού πέρα από τα όρια του Ατλαντικού.

Έτσι, η τιμή του πετρελαίου Brent υποχώρησε σε τιμή κάτω από 100 δολάρια το βαρέλι, ενώ στην αγορά της Νέας Υόρκης, η τιμή του αργού σημείωσε κάθετη πτώση της τάξεως του 3,03% στα 90,63 δολάρια.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Αμερικανική Επιτροπή Ενέργειας, η ζήτηση για βενζίνη μειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα κατά 3,6%.

Αυτό, που μένει, είναι να διαπιστώσουμε και στην πράξη πότε θα μετακυλιστεί η πτώση του μαύρου χρυσού και στην ελληνική αγορά καυσίμων, τη στιγμή μάλιστα, που - παραδοσιακά κάθε χρόνο - παρατηρούνται έντονα φαινόμενα αισχροκέρδιας – κυρίως στις εθνικές οδούς – κατά τη διάρκεια της μεγάλης εξόδου και επιστροφής των εκδρομέων για τον εορτασμό του Πάσχα.

Με βάση τις σημερινές τιμοληψίες του παρατηρητηρίου τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η φθηνότερη τιμή για την αμόλυβδη εντοπίζεται στην Αττική - 1,549 ευρώ το λίτρο - και η ακριβότερη στη Σάμο - 1,97 ευρώ το λίτρο.  

 ΠΗΓΗ:.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου