Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Δεύτερη ημέρα απωλειών για τις τιμές του αργού



Πτωτικά για δεύτερη συνεχή ημέρα κινήθηκαν τη Μ. Τετάρτη οι τιμές του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη.
Τα στοιχεία για την αύξηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα των εκτιμήσεων, αλλά και τα στοιχεία που έδειξαν νωρίτερα αδυναμία στην κατασκευαστική δραστηριότητα στην Κίνα, επηρέασαν την κίνηση της αγοράς.
Καταλυτική ωστόσο ήταν η επίδραση της ανακοίνωσης για αύξηση-έκπληξη στα πετρελαϊκά αποθέματα των ΗΠΑ, τα οποία διαμορφώνονται πλέον σε υψηλά 32 ετών.
Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το Dow Jones Newswires, την προηγούμενη εβδομάδα τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,7% και διαμορφώθηκαν σε 395,3 εκατ. βαρέλια, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 1981. Μάλιστα η αύξηση αυτή, κατά 6,7 εκατ. βαρέλια, ήταν η μεγαλύτερη σε εβδομαδιαία βάση από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Η αύξηση των αποθεμάτων αποδείχτηκε σημαντικά μεγαλύτερη των εκτιμήσεων, καθώς οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο κατά 800.000 βαρέλια. Σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο «άλμα» 8% των εισαγωγών αργού των ΗΠΑ, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 8,166 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Η ανακοίνωση της Fed, η οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενισχύσει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, είχε σαν αποτέλεσμα να περιοριστούν ελαφρά οι απώλειες για τις τιμές του αργού, που ενδοσυνεδριακά ξεπέρασαν το 3%.
Έτσι, το προθεσμιακό συμβόλαιο του Ιουνίου στη Νέα Υόρκη έκλεισε στα 91,03 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 2,58%.
Για το Brent οι απώλειες διαμορφώθηκαν σε 2,4% με το προθεσμιακό συμβόλαιο να ολοκληρώνει στα 99,95 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για το πρώτο κλείσιμο κάτω από τα 100 δολάρια από τις 19 Απριλίου.
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου