Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Δεν υπάρχει περίπτωση να συγκροτηθεί Κεντροαριστερά.


Όλοι οι άστεγοι πολιτικοί που προέρχονται κυρίως από το πρώην χώρο του ΠΑΣΟΚ, προαναγγέλλουν συνεχώς τη συγκρότηση μιας ισχυρής Κεντροαριστεράς. Κάνουν λοιπόν νέα κόμματα, προσπαθούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, αλλά...
και πάλι δεν καταφέρνουν τίποτα.

Οι λόγοι αυτής της αδυναμίας είναι πολλοί, όπως για παράδειγμα το ότι ο κόσμος δεν εμπιστεύεται πλέον φθαρμένα υλικά της εξουσίας που ξαναφόρεσαν δήθεν προοδευτικό μανδύα και ξαναβγαίνουν στην πολιτική γύρα. Ένας ακόμα σοβαρός λόγος είναι ότι υπάρχει ήδη δεσπόζων κόμμα στην Κεντροαριστερά, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως είτε θα πάνε κάποια στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε θα εξαφανιστούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, στην πραγματικότητα είναι ένα καθαρά συστημικό αστικό κόμμα με αποκλειστικό στόχο τη νομή της εξουσίας, διαλύοντας ακόμα και τις μέχρι τώρα υπάρχουσες κεντροαριστερές συνιστώσες του. Η προδιαγεγραμμένη από τώρα αποτυχία τυχόν κυβερνητικής θητείας του συστημικού ΣΥΡΙΖΑ, έγκειται στο ότι θέλει να ασκήσει την εξουσία μέσα στο ίδιο θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ασκήθηκε μέχρι σήμερα η εξουσία από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τρικομματική κ.λ.π. Επομένως ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοπεριορίζεται μόνος του απλά σε μια άλλη πρόταση διαχείρισης και όχι πρόταση ριζοσπαστικής αλλαγής. Αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια ενσάρκωση της κεντροαριστεράς, αλλά στην ουσία ένα νέο ΠΑΣΟΚ. 
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου