Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ Η απόλυτη πρόκληση: Τουρκικά μαχητικά πάνω από τον "τάφο" του Κώστα Ηλιάκη


Στην έσχατη πρόκληση προχώρησε η Άγκυρα σήμερα επαίτειο του θανάτου του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, τον οποίο θάνατο προκάλεσαν στις 23 Μαϊου του 2006, όταν τουρκικά μαχητικά (2F-16 και ένα RF-4E) πέταξαν επάνω από το Αγαθονήσι σήμερα το πρωί στις 08.43.

Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας στο defencnet.gr τα τουρκικά μαχητικά που πέρασαν πάνω από το Αγαθονήσι συνέχισαν την πορεία τους, και πέρασαν επάνω από το σημείο όπου έγινε το επεισόδιο, όπου κατέληξε στην πτώση του F-16 Block 52+ και στο θάνατο του Κώστα Ηλιάκη!

Τα δύο F-16 και τα 2 RF-4 προσέγγισαν την περιοχή έκαναν έναν κύκλο επάνω από τον υδάτινο τάφο, του Κώστα Ηλιάκη και αποχώρησαν "θριαμβευτικά" προς τη βλαση τους στην Τουρκία.

Ακολουθεί ένα σύντομο ιστορικό του συμβάντος που κατέληξε στο χαμό ενός τιμημένου στελέχους της ΠΑ.
23 Μαίου 2006.

Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Κώστας Ηλιάκης χάθηκε στον εναέριο χώρο μεταξύ Καρπάθου και Κρήτης.Το F 16 του συγκρούστηκε με τουρκικό αεροσκάφος που προσπαθούσε να προσεγγίσει τη Κρήτη και να εντοπίσει τις θέσεις των S 300.Για τις συνθήκες κάτω από  τις οποίες έγινε η σύγκρουση,έχουν γραφτεί πολλά και όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για μια δολοφονική ενέργεια του Τούρκου χειριστή.

Τα όσα ακολούθησαν το χαμό του Κώστα Ηλιάκη και την επιχείρηση έρευνας-διάσωσης περιγράφονται με λεπτομέρειες στα ημερολόγια του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου