Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Συνδικαλιστική Συνεργασία ΕΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ (ΙΙ)


Συνάδελφοι,
Διατηρώντας το δικό μας συνδικαλιστικό πλαίσιο, σεβόμαστε την απόφαση της  πλειοψηφίας,  όπως αυτή εκφράστηκε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων (19/5/2013).
Μετά τη λήξη της επιτυχημένης προειδοποιητικής μας απεργίας, η πλειοψηφία του ΔΣ κατέθεσε προς την εργοδοτική πλευρά μια σειρά προτάσεων προς διαπραγμάτευση, η οποία αφορά τη Σύμβαση, το πρόγραμμα της Groupama  κ α ι  τον Κανονισμό Εργασίας.
Μπροστά σε αυτές τις προτάσεις, η εργοδοσία επέμεινε –χωρίς να μετακινηθεί ο ύ τ ε  χ ι λ ι ο σ τ ό- στη γνωστή πρόταση της για το νέο «σύστημα αμοιβών», με κατάργηση  της  Σύμβασης  και  του  Κανονισμού  και  μεσοσταθμικές  μειώσεις  ετήσιων τακτικών αποδοχών κατά 20%.
Η Συνδικαλιστική Συνεργασία θεωρεί ότι αυτή η παρωδία συλλογικών διαπραγματεύσεων, δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά, και κυρίως δεν μπορεί να οδηγήσει στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Ως εκ τούτου, η παράταξη αποσύρει τον εκπρόσωπο της από της διαπραγματεύσεις έως ότου η εργοδοτική πλευρά προσέλθει με διαφοροποιημένη πρόταση, στο πλαίσιο των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων της ΠΕΠΕΚΟ. Καλούμε και τα υπόλοιπα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας να πράξουν το ίδιο.
Οι εργαζόμενοι της ΕΚΟ απέδειξαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων απεργιακών κινητοποιήσεων ότι διαθέτουν και την αποφασιστικότητα και τη δύναμη για μακρόχρονες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.  Δεν τρόμαξαν μπροστά σε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, δεν τρόμαξαν μπροστά σε μπράβους και κουμπουροφόρους (που έστειλε στον Ασπρόπυργο η εκλεκτή μας πελατεία), δεν θα τρομάξουν και τώρα μπροστά στον μπαμπούλα της μετενέργειας.
Μπροστά  στον εμμονικό εκβιασμό της εταιρείας  για  κατάργηση  Κανονισμού  και Σύμβασης  με μέσες μειώσεις -20%, ποιος άλλος δρόμος υπάρχει εκτός από την απεργία;

Την κρίσιμη αυτή ώρα καλούμε την Ομοσπονδία και τα Σωματεία Εργαζομένων στις  εταιρείες του Ομίλου να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου