Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

Πως να γλυτώσετε έως 30 ευρώ από την βενζίνη του Σαββατοκύριακου


Πως να γλυτώσετε έως 30 ευρώ από την βενζίνη του Σαββατοκύριακου
Επειδή ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει για τα καλά και οι περισσότεροι κάνουμε το λογαριασμό για να δούμε πόσο θα μας κοστίσει μια «απόδραση» το Σαββατοκύριακο, θα πρέπει εκτός από το κόστος της διαμονής και του φαγητού, να λάβουμε υπόψη μας και το κόστος της βενζίνης.
Σε πολλούς νομούς της χώρας η τιμή της αμόλυβδης ξεπερνά το 1,90 ευρώ το λίτρο, οπότε οι πρακτικές οδηγίες για μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, αποκτούν μεγαλύτερη σημασία από ποτέ. Ακολουθείστε τους έξι βασικούς κανόνες για να μειώσετε το κόστος της εξόδου σας ακόμη και κατά 30 ευρώ.
Οι συμβουλές που πρέπει να τηρήσετε για να μειώσετε την κατανάλωση είναι οι εξής:
Κρατήστε το στροφόμετρο κάτω από τις 2500-3000 στροφές ακόμη και αν η κίνηση στην εθνική οδό σας επιτρέπει να αναπτύξετε μεγαλύτερη ταχύτητα. Οδηγώντας με περίπου 100 χιλιόμετρα την ώρα, μπορεί να χρειαστείτε 15-30 λεπτά περισσότερο για να φτάσετε στον προορισμό σας, από την άλλη όμως, μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση καυσίμου ακόμη και κατά 20%. Αυτό το ποσοστό μεταφράζεται σε τουλάχιστον 20 ευρώ για ένα ρεζερβουάρ 50 λίτρων.
Μην φορτώσετε την μπαγαζιέρα στο αυτοκίνητο εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο. Ειδικά οι μπαγαζιέρες που μπαίνουν στην οροφή, αυξάνουν την κατανάλωση καυσίμου ακόμη και κατά 15-20%.
Ελέγξτε τον αέρα στα ελαστικά.
Ξεφορτώστε το αυτοκίνητο όταν θα φτάσετε στον προορισμό σας. Οι όποιες «εσωτερικές μετακινήσεις» κάνετε στο χωριό, θα γίνουν φθηνότερες καθώς το βάρος στο αυτοκίνητο αδειάζει γρηγορότερα το ντεπόζιτο.
Αγοράστε βενζίνη στο πρατήριο της γειτονιάς σας. Κατά κανόνα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν φθηνότερο καύσιμο από την επαρχία. Αν μάλιστα μπορέσετε να φουλάρετε και με αυτή την ποσότητα να πάτε και να γυρίσετε, τόσο το καλύτερο. Υπάρχει και ένας δεύτερος λόγος: στα μεγάλα αστικά κέντρα γίνονται περισσότεροι έλεγχοι προκειμένου να εντοπιστούν τα περίφημα «μηχανάκια» που κλέβουν τον καταναλωτή όταν αγοράζει βενζίνη. Στην επαρχία, οι έλεγχοι είναι σαφώς λιγότεροι.
Πληρώστε τη βενζίνη με την πιστωτική σας κάρτα. Μπορείτε να εξοικονομήσετε έκπτωση ακόμη και 3%. Όταν ένα φουλάρισμα κοστίζει πλέον 100 ευρώ, μόνο από αυτή την έκπτωση θα γλιτώσετε 3 ευρώ. Αρκεί βέβαια, να πληρώσετε την πιστωτική αμέσως για να μην φορτωθείτε με τόκους 
Δείτε τον πλήρη πίνακα με την τιμή της αμόλυβδης σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπ. Ανάπτυξης, σε ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να διαπιστώσετε ποια κατάσταση θα αντιμετωπίσετε τόσο στην αφετηρία όσο και στον προορισμό της εξόδου σας 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου