Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Ολοκληρώνεται ο ψηφιακός χάρτης για το ενεργειακό δυναμικό της ΑΟΖ



Ολοκληρώνεται τον Μάιο το έργο E-WAVE, το οποίο στοχεύει στη δημιουργία ενός ψηφιακού χάρτη υψηλής ανάλυσης, που αποτυπώνει το ενεργειακό δυναμικό, καθώς και τα κλιματολογικά χαρακτηριστικά του ανέμου και των θαλάσσιων κυμάτων στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ στα πλαίσια της Δέσμης Προγραμμάτων για Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, συντονίζεται από το Ωκεανογραφικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου που είναι και ο ανάδοχος φορέας, ενώ ως συνεργαζόμενοι φορείς συμμετέχουν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Γραφείο Κυπρίων Πολιτών, το Ocean Analysis and Prediction Lab – UPostgraduate School και η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία συζήτηση με τοπικούς φορείς, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε τοπικούς θεσμικούς παράγοντες να παρακολουθήσουν τα έως τώρα αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου