Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Λίστα με 27.000 οικογένειες στα χέρια της Task Force




Ένας αυθαίρετος κατάλογος  -η κατοχή του οποίου ίσως και να συνιστά αδίκημα-  που  έχουν στα χέρια τους  οι της της Task Force  και περιλαμβάνει 27.000 διαφορετικές περιπτώσεις λειτουργών του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Οι εκτιμήσεις των ξένων τεχνοκρατών για τα επίπεδα διαφθοράς στις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας μας απέχουν παρασάγγας από τα επίσημα στοιχεία που εμφανίζουν κατά καιρούς οι αρμόδιες Αρχές. Και οι εκτιμήσεις αυτές των ξένων κυριαρχούν των επισήμων όπως  διαφαίνεται από τα ρεπορτάζ.

Είναι ενδεικτικό ότι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπολογίζει τους επίορκους σε 3.900, ενώ οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης σε 1.301. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι οι Γάλλοι δεν παραμένουν στις τελεσίδικες αποφάσεις, αλλά εμπλουτίζουν τα στοιχεία τους με υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και έτσι προκύπτει η λίστα με τις 27.000 οικογένειες

Η έρευνα κινήθηκε σε δήμους, περιφέρειες, πολεοδομίες και εφορίες και στο πόρισμα που κατατέθηκε  διατυπώνεται η πρόταση για «άμεση απομάκρυνση των επίορκων υπαλλήλων» μιλώντας για 27.000 διαφορετικές περιπτώσεις λειτουργών του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα που είτε έχουν υποπέσει σε διάφορα αδικήματα και η υπόθεσή τους έχει φτάσει στην Δικαιοσύνη, είτε αναμένουν την κρίση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων.

Παράλληλα, υψηλόβαθμο στέλεχος της Κομισιόν, με αποκλειστική δήλωση στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» δίνει το περίγραμμα των κυοφορούμενων αλλαγών: «Το κυρίαρχο στοιχείο για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι η κατάληψη των θέσεων ευθύνης από υπαλλήλους που διαθέτουν επάρκεια και τυπικά προσόντα. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει προηγουμένως να έχει καταρτιστεί ένα σαφές πλαίσιο συγκεκριμένων κριτηρίων, το οποίο θα ευνοεί την αξιοκρατική αξιολόγηση του προσωπικού. Η άμεση απομάκρυνση όσων αποδεδειγμένα έχουν παραβεί τους κανόνες αποτελεί προτεραιότητα πρώτης γραμμής για να αποδεσμευθούν οι δομές της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης από την λογική των «εγκάθετων» και των «ημετέρων». Δεν είναι αυτοσκοπός οι συλλήβδην απολύσεις, αλλά η απαλλαγή ων υπηρεσιών τους από τους μη ικανούς. Η διαφθορά στις συναλλαγές του πολίτη με το κράτος θα πρέπει να περιοριστεί δραστικά». 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου