Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Δυναμική Πορεία τα ΕΛΠΕ Παρά τα Προβλήματα των Ευρωπαϊκών Διϋλιστηρίων



Τη στιγμή που οι προοπτικές δεν είναι ευνοϊκές για τα ευρωπαϊκά διϋλιστήρια, εν μέσω πτώσης στην ζήτηση για καύσιμα, τα ΕΛΠΕ φαίνεται να αποτελούν εξαίρεση, όπως υπογραμμίζει το Bloomberg σε έρευνα που πραγματοποίησε.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των παραγόντων της αγοράς, προβλέπεται ακόμα και το κλείσιμο του 10% των ευρωπαϊκών διϋλιστηρίων μέσα στα επόμενα 10 χρόνια λόγω της ασθενούς ζήτησης. Τόσο η οικονομική κρίση, όσο και η έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω απτών στόχων, έχουν οδηγήσει την Ευρώπη σε πολύ χαμηλότερη ζήτηση για διάφορα πετρελαϊκά προϊόντα, γεγονός που επηρεάζει σημαντικά τα διϋλιστήρια. Αντίστοιχα, αρνητικό παράγοντα αποτελεί και η αύξηση των αμερικανικών εξαγωγών ντίζελ κατά 50% τα τελευταία τρία χρόνια.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, το Bloomberg σημειώνει ότι τα ΕΛΠΕ βαδίζουν δυναμικά, ενώ παράλληλα ολοκλήρωσαν μεγάλες επενδύσεις άνω του ενός δις. ευρώ. Στα πλαίσια αυτά, ο Χάρης Πανιτσίδης, διευθυντής σχεδίων των ΕΛ.ΠΕ, δήλωσε πως θα υπήρχε πρόβλημα χωρίς την αναβάθμιση του διϋλιστηρίου της Ελευσίνας, ένα έργο που δύσκολα θα ξεκινούσε κάποια εταιρεία σήμερα.
 ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου