Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Βιοκαύσιμα από Τηγανόλαδο Χρησιμοποιούν 40.000 Σπίτια στο Λονδίνο




Μεγάλη απήχηση έχει στη Βρετανία η παραγωγή βιοκαυσίμων από τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά λάδια, καθώς 40.000 σπίτια του Λονδίνου προμηθεύονται το συγκεκριμένο καύσιμο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι κάθε ένα λίτρο μαγειρικού λαδιού, όταν διοχετεύεται στο νεροχύτη μολύνει περίπου 1 εκατ. λίτρα νερού. Την ίδια στιγμή, οι αρχές στο Λονδίνο δαπανούν περίπου 1 εκατ. λίρες για τον καθαρισμό των υπονόμων της πόλης, οι οποίοι είναι φραγμένοι από μια λιπαρή μάζα μαγειρικού λαδιού.
Πρόσφατα η Thames Water και η εταιρεία κοινής ωφελείας 20C παρουσίασαν τα νέα σχέδια για να χρησιμοποιηθούν τα υπολείμματα μαγειρικού λαδιού για την παραγωγή ενέργειας στο μεγαλύτερο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής από λίπος παγκοσμίως.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian, η 200 εκατ. λιρών συμφωνία χρηματοδοτήθηκε από ένα πρόγραμμα και θα καλύψει μια περίοδο 20 χρόνων. Το έργο θα προσφέρει ενέργεια για αποχετευτικά έργα, μια μονάδα αφαλάτωσης, καθώς και το εθνικό δίκτυο, ενώ ήδη τουλάχιστον 40.000 σπίτια στο Λονδίνο χρησιμοποιούν το μαγειρικό λάδι ως βιοκαύσιμο.
 ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου