Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΕΕ ΚΑΙ ΕΥΡΩΖΩΝΗ, ΤΈΛΕΙΩΝΟΥΝ! Κόλαφος Αlpha Bank κατά Eurogroup - Προβλέπουν "μαύρες" εξελίξεις σε Κύπρο και ΕΕ




Διαβλέποντας το τι έρχεται η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank κάνει ειδική αναφορά το εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων που εκδίδει για την απόφαση του Eurogrpoup αναφορικά με την Κύπρο και προβαίνει σε μια πρωτοφανή για τράπεζα, επίθεση  κατά της του ανώτατου ευρωπαϊκού οργάνου που έχει εξελιχθεί σε όργανο της Γερμανίας.

Οπως επισημαίνεται στο δελτίο, η απόφαση της 25ης Μαρτίου, συνεπάγεται μια σειρά από εξαιρετικά αρνητικές εξελίξεις για το χρηματοοικονομικό σύστημα, και κυρίως στην ουσιαστική απομόνωση και συρρίκνωση του τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, και, κατά συνέπεια, της οικονομίας της μεγαλονήσου. 

Ας δούμε τα κυριότερα αποσπάσματα του δελτίου της Alpha Bank:

"Η απόφαση αυτή συνεπάγεται μια σειρά από εξαιρετικά αρνητικές εξελίξεις για το χρηματοοικονομικό σύστημα , και κυρίως στην ουσιαστική απομόνωση και συρρίκνωση του τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών , και , κατά συνέπεια , της οικονομίας της μεγαλονήσου . Σημειώνεται ότι η απόφαση του Eurogroup της 15 ης Μαρτίου για την επιβολή της έκτακτης εισφοράς στις τραπεζικές καταθέσεις ήταν από πάσης απόψεως παράλογη και επώδυνη για την οικονομία της Κύπρου . Ωστόσο , εκείνο που διογκώνει υπέρμετρα τις αρνητικές επιπτώσεις εκείνης της απόφασης είναι η μη άμεση εφαρμογή της μετά την ανακοίνωσή της . Αυτή η εξέλιξη υποχρέωσε σε κλείσιμο των τραπεζών από την Τρίτη 18/3/2013, και στην επιβολή δραματικών περιορισμών στις αναλήψεις από τις τράπεζες της Κύπρου για απροσδιόριστο διάστημα μετά το άνοιγμά τους την Πέμπτη 28/3/2013.

Οι ενέργειες αυτές ήταν επόμενο να οδηγήσουν στην αποδιοργάνωση και σε αβάστακτη οικονομική επιβάρυνση του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου , στο πάγωμα κάθε μορφής οικονομικής δραστηριότητας στην Κύπρο . (...)

Οδηγηθήκαμε σε μια άνευ προηγούμενου επιβολή της ουσιαστικής ακύρωσης της δυνατότητας λειτουργίας ( αντί της αναγκαίας εξυγίανσης ) του χρηματοοικονομικού συστήματος της Κύπρου τόσο στη βραχυχρόνια όσο και στη μεσο - χρόνια περίοδο . Αυτό προκύπτει από τα πραγματικά γεγονότα που εκτυλίσσονται στην Κύπρο και τις πρακτικές « εξυγίανσης » που ακολουθούνται . 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου