Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΕΛΠΕ: Καταθέσεις 5 εκατ. ευρώ στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Κύπρου



Καταθέσεις 5 εκατ. ευρώ στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Κύπρου έχουν οι εταιρείες του ομίλου ΕΛΠΕ που δραστηριοποιούνται στην Κυπριακή αγορά.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος έχει τέσσερεις θυγατρικές που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο εκ των οποίων οι δύο ενεργούν σαν μητρικές εταιρείες συμμετοχών στα Βαλκάνια και δεν έχουν καμία έκθεση στην Κυπριακή αγορά ή το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Στην αγορά πετρελαιοειδών στην Κύπρο, δραστηριοποιούνται οι θυγατρικές εταιρείες Hellenic Petroleum Cyprus Ltd και RAMOIL Cyprus Ltd με δίκτυο πρατηρίων και πωλήσεις σε βιομηχανικούς και εμπορικούς πελάτες. Η συμμετοχή στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών των δραστηριοτήτων του Ομίλου στην Κύπρο δεν ξεπερνάει το 3,5% με βάση τα οικονομικά στοιχεία του 2012 ενώ το σύνολο του απασχολούμενου κεφαλαίου ανέρχεται σε €65εκ. (Οι πιο πρόσφατες οικονομικές καταστάσεις των δυο θυγατρικών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο βρίσκονται στο site του Ομίλου www.helpe.gr)

Στο σύνολο του Ομίλου μόνο οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κυπριακή αγορά διατηρούν καταθέσεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Κύπρου (Τράπεζα Κύπρου, Λαϊκή Τράπεζα, Ελληνική Τράπεζα και Συνεταιριστική Τράπεζα).

Τα υπόλοιπα καταθέσεων αφορούν τις εισπράξεις από το δίκτυο πρατηρίων στην τοπική αγορά, ενώ το συνολικό υπόλοιπο σε όλα τα ανωτέρω χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ανέρχεται σε €5 εκ. περίπου και αντιστοιχεί στις εκκαθαρίσεις εισπράξεων των τελευταίων ημερών πριν από την εφαρμογή του κλεισίματος των τραπεζών στις 15/3/2013.

Ο Όμιλος δεν κατέχει κινητές αξίες ή χρηματοπιστωτικά μέσα των ανωτέρω τραπεζών στην Κύπρο.

Δεδομένης της περιορισμένης συμμετοχής των δραστηριοτήτων στην Κύπρο στα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου, δεν αναμένεται ουσιαστική επίδραση στην κερδοφορία η τη χρηματοοικονομική του θέση ως αποτέλεσμα των πρόσφατων εξελίξεων στη χώρα.

ΠΗΓΗ:.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου