Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΕΠΑ Αττικής: 38% Πιο Οικονομικό Φέτος το Φυσικό Αέριο σε Σύγκριση με το Πετρέλαιο Θέρμανσης




Το φυσικό αέριο αποτέλεσε τον φετινό χειμώνα την πιο συμφέρουσα μέθοδο θέρμανσης για τους καταναλωτές, καθώς όπως επισημαίνει η ΕΠΑ Αττικής, η εξοικονόμηση συγκριτικά με το πετρέλαιο έφτασε στο 38% μετά την εφαρμογή της εξίσωσης των φόρων που πραγματοποιήθηκε τον περσινό Οκτώβριο.
Όπως ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο Γενικός Διευθυντής της ΕΠΑ Αττικής, Χρήστος Μπαλάσκας, πέρυσι συνέβησαν δύο μεγάλες αλλαγές που κατέστησαν το φυσικό αέριο ακόμα πιο οικονομικό σε σύγκριση με το πετρέλαιο θέρμανσης. Η πρώτη ήταν η εφαρμογή της κοστοστρεφούς τιμολογιακής πολιτικής από την πλευρά της εταιρείας από τον Μάιο και μετά, πράγμα που σημαίνει στην πράξη ότι η τιμή του αερίου υπολογίζεται πλέον αναλογικά με την τιμή προμήθειας της ΔΕΠΑ και όχι σε συνάρτηση με αυτή του πετρελαίου, όπως ίσχυε προηγουμένως. Κατ’ επέκταση, οι καταναλωτές επωφελήθηκαν από τις χαμηλότερες τιμές του φυσικού αερίου που προσέφερε η ΔΕΠΑ, μια τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος, αν αναλογιστούμε τις προβλέψεις για εισαγωγή φθηνότερου ρωσικού αερίου.
Ταυτόχρονα όμως, τον Οκτώβριο ήρθε η εξίσωση των ειδικών φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, η οποία ευνόησε ακόμη περισσότερο το φυσικό αέριο, ενισχύοντας το ενδιαφέρον των καταναλωτών.
Το αποτέλεσμα των δύο παραπάνω εξελίξεων ήταν ότι από τον φετινό χειμώνα, οι καταναλωτές πληρώνουν φτηνότερα το αέριο που προμηθεύονται, επωφελούμενοι από την μετακύλιση των εκπτώσεων της ΔΕΠΑ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου