Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

"Ηθική ευθύνη των ΕΛ.ΠΕ. η νοθεία στα καύσιμα"




Ανεξέλεγκτα συνεχίζουν να δρουν τα κυκλώματα λαθρεμπορίας και νοθείας καυσίμων στον Στρατό, με την ανοχή και τις ευλογίες των Αρχών, παρά τις απανωτές καταγγελίες του γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργου Σούρλα.
Οι τηλεοπτικές εκπομπές «Κίτρινος Τύπος», «Ζούγκλα» και η ηλεκτρονική εφημερίδα zougla.gr αποκάλυψαν τις παράνομες δραστηριότητες κυκλωμάτων νοθείας καυσίμων και των παραφυάδων τους στις Ένοπλες Δυνάμεις, με κέρδη δισεκατομμύρια ευρώ. 
Ωστόσο, οι Αρχές κωφεύουν τόσο για τα ρεπορτάζ όσο και για τις επίσημες αναφορές του γενικού γραμματέα. 
O πρώην αντιπρόεδρος καταγγέλλει πως ηθική ευθύνη για τις προαναφερόμενες υποθέσεις έχουν οι μέτοχοι των Ελληνικών Πετρελαίων, καθώς θα έπρεπε ήδη να έχουν παρέμβει για να ελέγξουν το τελικό προϊόν που τα ΕΛ.ΠΕ. παραδίδουν στον Ελληνικό Στρατό, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία.
Ο κ. Σούρλας εδώ και 8 χρόνια έχει ενημερώσει τους εκάστοτε υπουργούς Άμυνας, τους οικονομικούς εισαγγελείς, το ΣΔΟΕ και μόλις χθες τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και Προϊστάμενο των Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος, κ. Νικ. Παντελή, καταγγέλλοντας την εκτεταμένη νοθεία καυσίμων.  Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στην τηλεόραση της Ζούγκλας και αποκάλυψε ότι από χημικές αναλύσεις δειγμάτων καυσίμων που ελήφθησαν πρόσφατα  από δεξαμενές στρατοπέδων στην Κρήτη και την Πάτρα διαπιστώθηκε ότι είναι νοθευμένα και επικίνδυνα.
Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι λόγω της νοθείας πλήν των άλλων επιπτώσεων καθίστανται πιο εύφλεκτα και «δυνατόν να προκαλέσουν βλάβη σε πρόσωπα».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου