Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ Θερμό επεισόδιο σε καταδρομική επιχείρηση Ιρανών κατά Ισραηλινών στο Αζερμπαϊτζάν



Ένα νέο μέτωπο άνοιξε στην αντιπαράθεση της Δύσης με το Ιράν όταν ομάδα 20 Ιρανών καταδρομέων προσπάθησε να εισέρθει στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν για την πραγματοποίηση αποστολής αναγνώρισης Ισραηλινών εγκαταστάσεων. Η ομάδα των Ιρανών καταδρομέων έγινε αντιληπτή από τους στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν και ακολούθησε συμπλοκή η οποία είχε ως αποτέλεσμα το τραυματισμό ενός από τους Ιρανούς καταδρομείς και την σύλληψη του.  
Τα υπόλοιπα μέλη της 20μελούς ομάδας των Ιρανών καταδρομέων επέστρεψε στο ιρανικό έδαφος.  Η επιχείρηση διείσδυσης Ιρανικών ειδικών δυνάμεων στο Αζερμπαϊτζάν αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Τεχεράνης να συλλέξει πληροφορίες για την παρουσία των Ισραηλινών στην γειτονική χώρα. 
Η πρόσφατη Ισραηλινή επίθεση στο Σουδάν και η καταστροφή των υποσυστημάτων τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των ιρανικών πυραύλων Shahab από την πολεμική βιομηχανία της χώρας κινητοποίησε άμεσα τον αμυντικό μηχανισμό του Ιράν με την ηγεσία της ιρανικής Αεροπορίας και Αεράμυνας να επισκέπτεται αιφνιδιαστικά το Σουδάν για να έχει  ιδία άποψη για τις δυνατότητες των Ισραηλινών. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου