Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Der Spiegel: Η έκθεση της τρόικα ζητά νέο κούρεμα και 150 νέες μεταρρυθμίσεις!



Νέα μείωση του ελληνικού χρέους προτείνει η Τρόικα, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel. 
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζονται στο δημοσίευμα, η πρόταση αφορά στο κούρεμα των διακρατικών δανείων των χωρών της Ευρωζώνης προς την Ελλάδα.
Το προσχέδιο της Τρόικα κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη στη συνεδρίαση του Eurozone Working Group στις Βρυξέλλες αλλά συνάντησε σθεναρή αντίσταση από τη Γερμανία και άλλες χώρες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να εγκρίνουν την απώλεια χρημάτων των φορολογουμένων των χωρών τους.
Η ΕΚΤ από την πλευρά της, δηλώνει ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει σε ενδεχόμενο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που διακατέχει διότι αυτό θα αποτελούσε κρατική χρηματοδότηση. Είναι όμως ανοικτή να εκχωρήσει τα κέρδη της από αυτά τα ομόλογα, τα οποία είχε αγοράσει το 2010- 2011 από τη δευτερογενή αγορά σε χαμηλές τιμές.
Σύμφωνα με την έκθεση της Τρόικας, η Ελλάδα έχει εφαρμόσει το 60% των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, ένα 20% συζητούνται τώρα με την Ελληνική Κυβέρνηση και ένα 20% είναι σε εκκρεμότητα. 
Η Τρόικα αναφέρει στην έκθεση 150 νέες προτάσεις για ρυθμίσεις και μεταρρυθμίσεις, όπως η μείωση του χρόνου προειδοποίησης για απόλυση, η μείωση του κατώτατου μισθού και ακύρωση συγκεκριμένων «επαγγελματικών προνομίων». 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου