Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

         Το Σάββατο στις 6/10/2012 πραγματοποιήθηκε Γενικό Συμβούλιο με θέμα την τροποποίηση του καταστατικού.  Το Αγωνιστικό Μέτωπο, θεωρόντας ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές, προσπάθησε να συμβάλλει στην διαδικασία καταθέτοντας τις προτάσεις του.  Για την παράταξη μας δύο είναι οι βασικοί άξονες που πρέπει να διέπουν το Καταστατικό ενός εργατικού Σωματείου:
·         Οι στόχοι του Σωματείου δεν πρέπει να ταυτίζονται με αυτούς του εργοδότη.  Το  Σωματείο πρέπει να φροντίζει για την ανάπτυξη ενός ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, να ενώνει τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας,  φύλλου,  εθνικότητας και να βάζει στόχο όχι  μόνο την επίλυση των άμεσων προβλημάτων αλλά και των γενικότερων που αυτοί αντιμετωπίζουν.
·         Σαν κυρίαρχο στη λειτουργία του το Σωματείο πρέπει να έχει τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, στην οποία οι εργαζόμενοι θα συζητάνε, θα προτείνουν,  θα αποφασίζουν την οργάνωση της δράσης του Σωματείου.

         Οι  προτάσεις  μας  κατατέθηκαν αναλυτικά κατά άρθρο και ζητήσαμε  να μπουν στην κρίση των συναδέλφων μέσα από Γενική Συνέλευση και ψηφοφορία.  Οι παρατάξεις στο ΠΣΕΕΠ: Ενιαία Ενωτική, ΕΛΚΕ και ΔΑΚΕ αρνήθηκαν να μπουν οι προτάσεις μας σε ψηφοφορία.

         Με την τακτική τους υποτίμησαν τη συζήτηση γύρω από τη τροποποίηση του καταστατικού.  Απέκλεισαν τους εργαζόμενους από τη συμμετοχή στη διαμόρφωση του καταστατικού ορίζοντας την ΠΕΣΥΝ στις ΒΕΕ την Τρίτη 9/10/2012  στις  15:00, την ώρα που χιλιάδες κόσμου διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα.  Δεν είναι πρώτη φορά που συζητάνε  ερήμην  των εργαζομένων και αποφασίζουν μόνοι τους.  Έτσι θέλουν το κίνημα, μια ηγετική συνδικαλιστική μειοψηφία να αποφασίζει για όλα, γιατί φοβούνται την γνώμη των εργαζομένων.

         Μπρος σε αυτή την εξέλιξη και μεθόδευση καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τη στάση των παραπάνω παρατάξεων.  Δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας την ψηφοφορία για την αλλαγή του καταστατικού. Απέχουμε από την διαδικασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου