Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Σε κατασχέσεις καταθέσεων και ακινήτων οφειλετών προχωρά το Δημόσιο



 Στο δημόσιο τρέχουν να καλύψουν «τρύπες» από τα ληξιπρόθεσμα χρέη και ετοιμάζονται να προχωρήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις. Πρώτα στη λίστα είναι οι μισθοί, οι συντάξεις, τα ενοίκια, οι τραπεζικές καταθέσεις, ακόμη και τα αυτοκίνητα.
 Το πρόβλημα έχει διογκωθεί και τα ληξιπρόθεσμα χρέη έφτασαν.....
που έφτασαν τον Οκτώβριο στα 53,4 δις ευρώ. Μάλιστα όπως αναφέρει και η «Ημερησία», κινδυνεύουν με κατασχέσεις ακόμα και όσοι χρωστούν 300 ευρώ. 
 Στο οικονομικό επιτελείων υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για κατάσχεση ακινήτων στις περιπτώσεις που τα χρέη βρίσκονται σε μεγάλο ύψος.
 Ειδικότερα πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σχετικό έγγραφο με το οποίο ζητά επικαιροποιημένη λίστα όσων χρωστούν άνω των 300 ευρώ προκειμένου να θέσει σε λειτουργία το σχέδιο για τις κατασχέσεις. 
 Την ίδια ώρα όμως μετά το τελεσίγραφο, έρχεται και η ευνοϊκή ρύθμιση, αφού προσφέρεται η δυνατότητα για έναρξη αποπληρωμής χωρίς ελάχιστο ποσό δόσης.  
 Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου από τους 1,9 εκατ. οφειλέτες του Δημοσίου οι 1,8 χρωστούν ποσά κάτω των 10.000 ευρώ ο καθένας και συνολικά λίγο πάνω από 1,8 δις ευρώ.
 ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου