Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Α.Νταβούτογλου:«Αξίζει το ρίσκο ενός πολέμου με τη Συρία»!-Θα πει το ίδιο και για την Ελλάδα;



«Αμάρτησα για τους πρόσφυγες». Κάπως έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η κυνική όσο και πρωτοφανής στην επιτηδευμένη αφέλειά της  δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, τον οποίο ετοιμάζεται να υποδεχθεί στις 10 Οκτωβρίου ο Έλληνας ΥΠΕΞ στην Αθήνα, κάνοντας σαφές σήμερα πως για η Τουρκία αξίζει να πάρει το ρίσκο ενός πολέμου στη Συρία, προκειμένου όπως είπε, να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες.
Μιλώντας στο BBC ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ότι η εγκαθίδρυση μιας ζώνης ασφαλείας για τους πρόσφυγες  θα έστελνε το μήνυμα στο συριακό καθεστώς να σταματήσει τις επιθέσεις του εναντίον των αμάχων προσθέτοντας ότι το ρίσκο από μια τέτοια ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει και σε πόλεμο είναι αποδεκτό προκειμένου, σύμφωνα με τον Νταβούτογλου να προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες στη Συρία.
Ο Τούρκος υπουργός τόνισε ακόμη πως η διείσδυση τουρκικών στρατιωτικών μονάδων στο έδαφος της Συρίας για την εγκατάσταση μιας «ζώνης ασφαλείας» δεν είναι απαραίτητα ενέργεια πολέμου!
«Εάν δεν λαμβάνεις συγκεκριμένα μέτρα σε εξίσου συγκεκριμένο χρόνο, στο μέλλον θα αντιμετωπίσεις περισσότερα ρίσκα. Δυστυχώς αφού δεν υπάρχει ένα σαφές μήνυμα από τη διεθνή κοινότητα στα πρώτα στάδια της κρίσης, το καθεστώς στη Συρία νιώθει όλο και πιο ελεύθερο να πραγματοποιεί περισσότερες επιθέσεις», υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου