Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                     
Τελικά τα μεγάλα  λόγια πολλές φορές σε φέρνουν στη δύσκολη θέση να τα υποστηρίξεις...  Πρέπει με τις πράξεις σου να αποδεικνύεις κάθε φορά πως μπορείς να σταθείς στο ύψος αυτών που με τόση παρρησία δηλώνεις.
Στην προχθεσινή απεργία της ΓΣΕΕ κληθήκαμε ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ να δηλώσουμε με την συμμετοχή μας, την αντίδρασή μας στη λαίλαπα των πρωτοφανών αντιλαϊκών μέτρων που θέλει να ψηφίσει η κυβέρνηση. Σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις, θεματοφύλακας, μπροστάρης και αρωγός θα πρέπει να είναι το προεδρείο του ΠΣΕΕΠ.  Το προεδρείο έχει την ευθύνη να παροτρύνει, να βοηθήσει και να προστατεύσει ΟΛΟΥΣ τους εργαζομένους  ώστε να  συμμετάσχουν στην απεργία.  Όχι όμως ΜΟΝΟ με ηχηρά συνθήματα...
Την ημέρα της απεργίας, το προεδρείο θα έπρεπε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην πραγματοποιηθεί σεμινάριο εκπαίδευσης στις ΒΕΘ.  Προφανώς το προεδρείο έκρινε ότι η συμετοχή στο σεμινάριο, και όχι στην απεργία,  ήταν...  απαραίτητη για την ανατροπή των "μνημονιακών πολιτικών".
Αυτό όμως που ξεπερνά τα όρια και χρήζει περαιτέρω διερεύνησης συνέβη στις ΒΕΕ.  Όλοι γνωρίζουμε ότι υπεύθυνο για τον ορισμό του Προσωπικού Ασφαλείας των εγκαταστάσεων είναι το  ΠΣΕΕΠ.  Είναι λοιπόν ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ να ορίζονται εργολαβικοί συνάδελφοι ως προσωπικό ασφαλείας στις Μονάδες Παραγωγής.
ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΟΧΕΥΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  ΣΕ  ΣΧΕΣΗ  ΜΕ  ΤΑ  ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΑ  ;;;; !!!!!!
ΤΙ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ  ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ;
H  ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ έχει επιλέξει το δρόμο της υπεύθυνης αντιπολίτευσης.  Θα αναδεικνύει όλα τα θέματα που θίγουν την αξιοπρέπεια μας ως εργαζόμενοι και πολύ περισσότερο  που βάζουν σε κίνδυνο την ίδια την εργασία μας.  Σε μια εποχή που όλα είναι υπέρ του εργοδότη ας φροντίσουμε να στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων με πράξεις και όχι με μεγάλα λόγια.  Και ας μην ξεχνάμε :
ΚΑΘΕ  ΠΡΑΞΗ  ΜΑΣ  ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ  ΣΤΗΝ  ΚΡΙΣΗ  ΤΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου