Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Τσιπ που καταστρέφει το DNA ενσωματώνεται σε κινητά τηλέφωνα!



Σύμφωνα με τον Δρ. Boian Alexandrov του Κέντρου Μη Γραμμικών Μελετών στο εθνικό εργαστήριο του Los Alamos στο Νέο Μεξικό, τα terahertz (THz) κύματα καταστρέφουν το ανθρώπινο DNA. Τα κύματα κυριολεκτικά αποσυμπιέζουν την έλικα του DNA. Τώρα μια ομάδα τεχνολόγων στο UT Dallas σχεδιάζουν να λάβουν τα τσιπ που εκπέμπουν κύματα THz και να τα ενσωματώσουν σε κινητά τηλέφωνα ώστε να χρησιμοποιηθούν ως σύστημα απεικόνισης για τους καταναλωτές, τις αρχές επιβολής του νόμου και του ιατρικού προσωπικού …
μια δυνητικά θανατηφόρα τεχνολογία που θα μπορούσε τελικά να σκοτώσει ή να αρρωστήσει εκατομμύρια ανθρώπους. (!!!)
Η αμφιλεγόμενη τεχνολογία σάρωσης THz που χρησιμοποιείται από την TSA σε πολλά από τα αεροδρόμια της χώρας προσαρμόζεται για χρήση στα κινητά τηλέφωνα. Οι μελέτες πάνω στην ακτινοβολία terahertz έχουν θορυβήσει τους εμπειρογνώμονες οι οποίοι ανησυχούν για τους αυξανόμενους κινδύνους στην ανθρώπινη υγεία. Πρόσφατα, τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης προβάλλουν ένα νέο τσιπ που επιτρέπει την προσαρμογή της συσκευής παραγωγής THz ώστε να ενσωματωθεί σε κινητά τηλέφωνα.
Ο ενθουσιασμένος Τύπος προέβη σε διαφήμιση αυτής της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται από τους καταναλωτές ώστε να βλέπουν μέσα από τοίχους και αντικείμενα, ενώ οι επαγγελματίες της υγείας, όπως οι γιατροί μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογία για να αναζητήσουν μικρούς όγκους στο εσωτερικό ασθενών χωρίς την ανάγκη επεμβατικής χειρουργικής. Το κύμα-THz, που βρίσκεται μεταξύ των μικροκυμάτων και των υπέρυθρων του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, επιλέχθηκε για τις συσκευές ασφαλείας, επειδή διεισδύει στην ύλη όπως είδη ένδυσης, ξύλο, χαρτί και άλλα πορώδη υλικά που είναι μη αγώγιμα. Μέχρι τώρα οι εμπειρογνώμονες πίστευαν ότι αυτό το είδος της ακτινοβολίας ήταν ακίνδυνο. Έκαναν λάθος. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου