Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ελληνική Γραφειοκρατία Εναντίον Πρωτοποριακού Αυτοκινήτου που Σχεδιάστηκε στο Πολυτεχνείο Κρήτης



Ένα πρωτοποριακό αυτοκίνητο με καύσιμο το υδρογόνο έχει αναπτύξει ερευνητική ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης, εξασφαλίζοντας διεθνείς διακρίσεις και τιμητικά σχόλια. Δυστυχώς όμως, η αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία εμποδίζει την εμπορική του αξιοποίηση.
Το αυτοκίνητο έχει πολύ καλές επιδόσεις στην αυτονομία, αφού ένα λίτρο καυσίμου μπορεί να το κινήσει για 434 χιλιόμετρα, όπως δήλωσαν οι κατασκευαστές του στον σταθμό ΣΚΑΙ. Μάλιστα, πιστεύουν ότι θα μπορούσε να παραχθεί μαζικά έναντι κόστους μικρότερου των 10.000 ευρώ.
Σημειώνεται επίσης ότι το αμάξωμα του οχήματος είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα για να έχει χαμηλό βάρος, διαθέτει σασί αλουμινίου από ειδικά κράματα και κινείται από κυψέλες υδρογόνου, είναι αθόρυβο, και αυτό που παράγει ως αποτέλεσμα της κίνησης του είναι απλώς νερό, δηλαδή εκπέμπει μηδενικούς ρύπους.
Το πρόβλημα είναι ότι στη χώρα μας απουσιάζει το θεσμικό πλαίσιο ώστε να επιτρέπεται η μαζική παραγωγή αυτού του οχήματος. Κατά συνέπεια, ακόμα και αν υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον, η ιδέα απλά δεν μπορεί να γίνει πράξη… 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου