Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Reuters: «Το άλλο πρόβλημα χρέους της Ελλάδας» και η αλληλεξάρτηση μεταξύ των Ελλήνων πολιτικών και τραπεζιτών!!!



Το reuters σε σημερινό άρθρό του (το οποίο μάλιστα προβάλλει και στο πρωτοσέλιδό του) αναδεικνύει στο διεθνές ακροατήριο τα μεγάλα χρέη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προς τις τράπεζες, που έχουν ως συνέπεια οι Έλληνες πολιτικοί των δύο μεγάλων κομμάτων της συγκυβέρνησης να λειτουργούν ως εκπρόσωποι των Ελλήνων τραπεζιτών, αλλά και από την άλλη οι Έλληνες τραπεζίτες να λειτουργούν ως κομματάρχες τους παρέχοντάς τους αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια στις εκλογικές τους προσπάθειες και στις κυβερνητικές τους αποφάσεις.
(Reuters) – Τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας αντιμετωπίζουν τη δική τους χρηματοοικονομική κρίση. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή τα δύο βασικά μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού, είναι πολύ κοντά στο να σαρωθούν από τα χρέη τους που ξεπερνάνε τα 200 εκατ. Ευρώ, όπως λένε οι ανταγωνιστές τους, αφού προκύπτει πλέον καθίζηση στη δημόσια χρηματοδότησή τους λόγω των χαμηλών ποσοστών που προκύπτουν από την ολοένα μειούμενη υποστήριξή τους από το εκλογικό σώμα.
Στην Ελλάδα του κρατικοδίαιτου πολιτικού συστήματος, τα κόμματα που παίρνουν περισσότερες ψήφους παίρνουν και περισσότερα λεφτά. Έχοντας βασιστεί στα καλά εκλογικά αποτελέσματα του παρελθόντος, τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα έβαλαν ως εγγύηση στις τράπεζες τη μελλοντική τους κρατική χρηματοδότηση για να πάρουν δάνεια. Όμως στις περισσότερες πρόσφατες δημοσκοπήσεις η εκλογική τους υποστήριξη καταρρέει, αφήνοντάς τους με μεγάλα δάνεια στα χέρια την ώρα που αντιμετωπίζουν την προοπτική για όλο και μικρότερα έσοδα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου