Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ουλρίκε Λούνατσεκ: Πρέπει να υπάρξει η συμβολή όλων για την αντιμετώπιση της Ελληνικής κρίσης


Image
Την ανάγκη να υπάρξει η συμβολή όλων για την αντιμετώπιση της Ελληνικής κρίσης, τονίζει η Αυστριακή ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Ουλρίκε Λούνατσεκ.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Die Presse», η κ. Λούνατσεκ είπε ότι «οι Έλληνες θα πρέπει να συνεισφέρουν, πληρώνοντας φόρους ή περιορίζοντας τις αμυντικές δαπάνες, ενώ θα πρέπει να υπάρξουν και επενδύσεις στην Ελλάδα, για παράδειγμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».
Όπως επισημαίνει η κ. Λούνατσεκ, μόνον για την παραγωγή ηλεκτρισμού στα νησιά της, η Ελλάδα πρέπει να αγοράζει το χρόνο, καύσιμα στην τιμή των 300 εκατομμυρίων ευρώ, περίπου.
Η ίδια αναφέρεται στη συνέντευξή της στην κριτική που είχε ασκήσει πρόσφατα στον Αυστριακό αντικαγκελάριο, υπουργό Εξωτερικών και αρχηγό του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, για την πρότασή του, δημιουργίας ενός μηχανισμού αποπομπής «απείθαρχων» χωρών-μελών από την Ευρωζώνη.
Η Αυστριακή ευρωβουλευτής συγκρίνει την ελληνική κρίση με πολυκατοικία, όπου σημειώνονται ζημίες σε ένα διαμέρισμα, από βλάβη των υδραυλικών εγκαταστάσεων, της οποίας η αποκατάσταση κοστίζει πολλά χρήματα και για την οποία την ευθύνη φέρουν τόσο οι ένοικοί της όσο και εκείνοι του επάνω διαμερίσματος από όπου υπήρξε εισροή νερού. Όμως, όπως σημειώνει, αυτός δεν είναι λόγος για να κατεδαφιστεί η πολυκατοικία, αλλά όλοι θα πρέπει να συνεισφέρουν για την αποκατάσταση της ζημίας, και αυτό πρέπει να γίνει και στην περίπτωση της ελληνικής κρίσης.   
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου