Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Σπίτι: Ποιοι Δικαιούνται Επιδοτούμενα Δάνεια για Ενεργειακή Αναβάθμιση



Δάνεια ύψους 15.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών, με επιδοτούμενο επιτόκιο ως 100% προσφέρουν σήμερα οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες, Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς.
Το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα (δημόσιοι και κοινοτικοί πόροι) «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον» παρέχει κίνητρα στους πολίτες προκειμένου να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους, εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια και αυξάνοντας την αξία του.
Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης μικρότερη ή ίση των 2.100 ευρώ το τ.μ., χρησιμοποιούνται ως κατοικία, και είναι χαμηλής ενεργειακής κατηγορίας.
Σημειώνουμε το μέγιστο ύψος του προϋπολογισμού για τις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης (μαζί με το ΦΠΑ) δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ ανά ιδιοκτησία.
Τα συγκεκριμένα δάνεια είναι άτοκα μέχρι το 2015, ενώ ανάλογα με το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα του ιδιοκτήτη το ποσοστό επιδότησης για την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας διαμορφώνεται ως εξής: 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου