Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Πόλεμος των ρομπότ: τα αθώα θύματα αυξάνονται όλο και περισσότερο


© Φωτογραφία: ru.wikipedia.org
Τι εγκυμονεί ο πόλεμος άνευ επαφής, την ιδέα του οποίου διαφημίζουν ενεργά οι Αμερικανοί; Και είναι άραγε τόσο μεγάλης ακρίβειας και αξιόπιστα τα επαινούμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη; Σ΄αυτές τις ερωτήσεις αποφάσισαν να βρουν απαντήσεις οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.
Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνάς τους πληροφορούν ότι θύματα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών όλο και συχνότερα καθίστανται ειρηνικοί κάτοικοι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων, από το 2004 από τις επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών σκοτώθηκαν τουλάχιστον 2292 άνθρωποι, από τους οποίους 500 έως 880 ήταν ειρηνικοί κάτοικοι, από τους οποίους οι 176 ήταν παιδιά.
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν γίνει πηγή φρικιαστικών ημερήσιων και νυχτερινών ωρών για τους κατοίκους των χωρών, στις οποίες η Ουάσιγκτον δίνει μαθήματα δημοκρατίας. Τέτοιες χώρες είναι – το Ιράκ, η Λιβύη, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν… Σύμφωνα με τα υφιστάμενα στοιχεία, από τις επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών δεν σκοτώνονταν μόνο ντόπιοι κάτοικοι, αλλά και πολίτες δυτικών χώρων, που βρίσκονται εκεί στα πλαίσια ανθρωπιστικών αποστολών. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου