Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Θετική Ανταπόκριση στην Πρόταση Μανιάτη για Ταμείο Εσόδων από τους Υδρογονάνθρακες



Ο υπουργός Εργασίας, κ. Ι. Βρούτσης δήλωσε σε επικοινωνία που είχε με τον πρώην υφυπουργό ΠΕΚΑ και νυν Γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Μανιάτη ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να δεχτεί την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών από τα μελλοντικά έσοδα αξιοποίησης των υδρογονανθράκων της χώρας.
Ο κ. Μανιάτης, σχολιάζοντας το συγκεκριμένο θέμα δήλωσε τα εξής:
« Με την αποδοχή της πρότασης νόμου για τη δημιουργία του Ταμείου κλείνει, ουσιαστικά, ένας κύκλος υψηλής εθνικής και κοινωνικής σπουδαιότητας, τόσο για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας , όσο και για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος. Έχουμε εκτιμήσει ότι τα επόμενα 20-30 χρόνια, θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία έσοδα της τάξης των 150 δις ευρώ από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων (πετρέλαιο και φυσικό αέριο).
Τα έσοδα αυτά, θα δημιουργήσουν έναν «κουμπαρά» που θα εξασφαλίσει σε βάθος χρόνου ότι ο αξιόλογος εθνικός ορυκτός μας πλούτος θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για τη διασφάλιση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης των ελλήνων πολιτών.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου