Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Ζημιές Βλέπει για την Motor Oil η Piraeus Sec στο Β' Τρίμηνο



Ζημιές 8,4 εκατ. ευρώ εκτιμά η Piraeus Sec ότι θα ανακοινώσει για το β’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης η Motor Oil, ενώ τα EBITDA αναμένεται να διαμορφωθούν στα 33 εκατ. ευρώ, έναντι των 93,1 εκατ. ευρώ που είχαν ανακοινωθεί το α’ τρίμηνο της χρήσης.
Τα LIFO καθαρά κέρδη (εξαιρουμένων δηλαδή των αποθεματικών κερδών/απωλειών) αναμένεται να διαμορφωθούν στα 29,3 εκατ. ευρώ έναντι των 31,4 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο, ενώ τα LIFO EBITDA προβλέπονται στα 80,1 εκατ. ευρώ έναντι των 83 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο.
Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, οι χαμηλότερες τιμές του Brent αναμένεται να επιδράσουν αρνητικά στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν, με μια εκτιμώμενη απώλεια αποθεμάτων ύψους 47 εκατ. ευρώ.
Σε γενικές γραμμές, η Piraeus Sec εκτιμά πως το β’ τρίμηνο της Motor Oil θα είναι παρόμοιο με το πρώτο, με τις έντονες απώλειες αποθεμάτων να επισκιάζουν τις γενικότερα ικανοποιητικές επιδόσεις της εταιρείας.
Η χρηματιστηριακή προχωρά σε μείωση της τιμής-στόχου για την μετοχή της Motor Oil στα 7,8 ευρώ από 8 ευρώ προηγουμένως, ενώ διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση “outperform”. Επίσης, μειώνει τις εκτιμήσεις της για τα EBITDA του συνόλου του έτους κατά 9%.
Τα αποτελέσματα τηςMotor Oilθα ανακοινωθούν στις27 Αυγούστου, μετά τη λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου