Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Επισπεύδεται η αποκρατικοποίηση ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ



Το «πράσινο φως» για την άμεση προώθηση των αποκρατικοποιήσεων άναψαν κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, με τις ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ να περιλαμβάνονται στο πρώτο «πακέτο» των επιχειρήσεων που θα περάσουν στα χέρια ιδιωτών. Πρόκειται μάλιστα για αποκρατικοποίηση η οποία θεωρείται και δείγμα ανοίγματος των αγορών.
Όπως ανακοίνωσε ο Γ.Στουρνάρας, ετοιμάζεται ήδη νομοσχέδιο – "σκούπα" το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο γύρω στις 20 Αυγούστου και περιλαμβάνει 77 διοικητικές πράξεις μέσω των οποίων θα διευκολυθούν οι αποκρατικοποίησεις 8 υπουργείων, στα οποία εκτός από το ΥΠΕΚΑ, περιλαμβάνονται το Οικονομικών και το Ανάπτυξης.
Στο μεταξύ, αναφορά στο ζήτημα κάνει σήμερα και το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλούμενο έλληνα αξιωματούχο της κυβέρνησης, μεταδίδει ότι η πώληση των ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2012. Σύμφωνα με την πηγή του πρακτορείου, η κυβέρνηση αναμένει δεσμευτικές προσφορές έως το τέλος Σεπτεμβρίου, προκειμένου μέχρι το φθινόπωρο να έχει ολοκληρωθεί η πώληση.
Υπενθυμίζεται ότι ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει ρωσικές, ιταλικές, αμερικανικές και γαλλικές εταιρίες.
Εκτός από τις ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ, στο πρώτο κύμα ιδιωτικοποιήσεων περιλαμβάνονται το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (Golden Hall), τα Κρατικά Λαχεία, οι ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ, το Ελληνικό, ο ΟΠΑΠ, οι εκτάσεις σε Κασσιόπη Κέρκυρας και Αφάντου Ρόδου, οι Ιπποδρομίες, καθώς και 28 ακίνητα του Δημοσίου.
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου