Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση λέει ψέματα για τους χαμηλοσυνταξιούχους


thumb
Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τα νέα μέτρα εξαπέλυσε το ΚΚΕ κατηγοράντας την ότι λέει ψέματα στο λαό και χαρακτήρισε ως έγκλημα τις νέες μειώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις συντάξεις.
«Οι νέες δραστικές μειώσεις που φέρνει η συγκυβέρνηση στις συντάξεις,  μετά από τις αλλεπάλληλες που έχουν ήδη γίνει, δεν είναι μόνο σκάνδαλο, αλλά έγκλημα που θα οδηγήσει τη μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων να αντιμετωπίσει πρόβλημα επιβίωσης. Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι δεν θα θίξει τους χαμηλοσυνταξιούχους είναι ψέμα, όπως ήταν και οι διακηρύξεις ότι δεν θα γίνουν άλλες μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Παράλληλα σημειώνει ότι «αποτελούν πρόκληση τα όσα λέει η συγκυβέρνηση ότι οι περικοπές θα είναι δίκαιες, γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων λαμβάνει σύνταξη κάτω από 600 ευρώ. Γιατί η μεγάλη πλειοψηφία δεν μπορεί να πληρώσει τις τεράστιες επιβαρύνσεις στα φάρμακα και στις ιατρικές εξετάσεις που έπρεπε να είναι δωρεάν, τους φόρους και τα εξοντωτικά χαράτσια».
«Οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να δεχτούν να τους καταδικάσουν στην εξαθλίωση και να πληρώσουν αυτοί το πρόσφατο κούρεμα και τη μεγάλη διαχρονική ληστεία που έκαναν οι κυβερνήσεις, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές στα αποθεματικά των ασφαλιστικών τους Ταμείων. Έχουν πληρώσει με το παραπάνω και δεν χρωστούν, τους χρωστάνε. Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις. Συσπείρωση και πάλη για την ανατροπή όλων των νόμων που σφαγιάζουν μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά δικαιώματα» καταλήγει το ΚΚΕ. 
ΠΗΓΗ:topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου