Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΜΑΜΟΥΘ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΕΜΠΟΔΙΑ Κατ' αρχήν συμφωνία για τις πρώτες 10 αποκρατικοποιήσεις




Κατ' αρχήν συμφωνία για τις πρώτες 10 αποκρατικοποιήσεις
Σε συμφωνία να προχωρήσουν άμεσα δέκα μεγάλες αποκρατικοποιήσεις που θα αποτελέσουν δείγμα γραφής των διαρθρωτικών αλλαγών της κυβέρνησης οδεύουν σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις αρχηγοί ύστερα από τη σημερινή τους σύσκεψη, η οποία θα «συνεχιστεί» αύριο στις 6 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.Οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, να προωθηθούν οι αποκρατικοποιήσεις των:
ΔΕΠΑ
ΔΕΣΦΑ
ΟΠΑΠ
Κρατικών Λαχείων
Παραλίας Αφάντου στη Ρόδο
Παραλίας «Κασσιόπη» στην Κέρκυρα
Του Ολυμπιακού κτιρίου IBC
Του Ελληνικού
Του Golden Hall
του ΟΠΑΠ και σε μία δέσμη αποκρατικοποιήσεων για
48 ακίνητα του Δημοσίου
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στον γενικό γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο να συντάξει νομοσχέδιο με το οποίο θα ξεπεραστούν πιθανά νομικά εμπόδια για τις εν λόγω αποκρατικοποιήσεις.
Το νομοσχέδιο που συζητήθηκε επί της αρχής στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, θα περιέχει 77 νομοθετικές ρυθμίσεις, θα συνυπογράφεται από 9 υπουργούς και θα περιλαμβάνει: την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Δημοσίου σε εταιρείες όπως τα ΕΛΠΕ, η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ, τα λιμάνια, η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ.

Την κατάργηση της υποχρεωτικής συμμετοχής εκπροσώπων των εργαζομένων στα διοικητικά συμβούλια των κρατικών εταιρειών. Την δημιουργία ρυθμιστικής αρχής διαχείρισης όλων των αυτοκινητοδρόμων. Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί την πρώτη εβδομάδα των εργασιών της Βουλής μετά τις διακοπές 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου