Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο, παρά να πάρεις αύξηση μισθού!!! :


Μόνο στα όνειρα θα βλέπουμε τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο … αυξήσεις στους μισθούς μας, αφού σύμφωνα με έρευνα της "Grant Thornton" δεν υπάρχουν επιχειρήσεις στην Ελλάδα που  σκοπεύουν να προσφέρουν μισθολογικές αυξήσεις!!!
 
Πιο πιθανό είναι το σενάριο, να πάς μια ωραία μέρα στη δουλειά και να ακούσεις από τον εργοδότη σου την εφιαλτική πλέον λέξη …ΜΕΙΩΣΗ!!! Περίπου τέσσερις στις 10 ελληνικές επιχειρήσεις  σχεδιάζουν, σύμφωνα με την ίδια έρευνα,  να μειώσουν τους μισθούς τους επόμενους 12 μήνες , προκειμένου να μπορέσουν έτσι να επιβιώσουν και να μην βάλουν «λουκέτο»!!!
Στην  έρευνα της "Grant Thornton" όλες οι χώρες που προωθούν προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής και όχι μόνο η Ελλάδα (Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ισπανία) εμφανίζονται σε διαδικασία εσωτερικής υποτίμησης, καθώς παρουσιάζονται αδύναμες να υποτιμήσουν τα νομίσματά τους ως μέσο αύξησης της ανταγωνιστικότητας των τιμών των αγαθών και υπηρεσιών τους.
Τι ακριβώς θα συμβεί;
Σε χώρες, οι οποίες έχουν λάβει πακέτα διάσωσης, μόνο το 11% των επιχειρήσεων σχεδιάζουν να μειώσουν τις τιμές σε σχέση με εκείνες που σχεδιάζουν να τις αυξήσουν, σημειώνοντας μεγάλη πτώση από το ποσοστό των -3% που καταγράφηκε το προηγούμενο τρίμηνο. Γεγονός που σημαίνει … ότι θα εξακολουθούμε να παθαίνουμε σοκ σε κάθε επίσκεψη μας στο σουπερμάρκετ!!!
Από την άλλη, το 24% των επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο θα αυξήσουν τις τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών τους κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών: 36% των επιχειρήσεων στις χώρες BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα), 33% στη Βόρεια Αμερική και 42% στη Λατινική Αμερική.
Επιπλέον, σχεδόν καμία επιχείρηση στις χώρες που έχουν λάβει πακέτα διάσωσης (μόλις 1%) δεν σχεδιάζει αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Αντιθέτως, το 15% των επιχειρήσεων θα μειώσουν τους μισθούς και το 49% σκοπεύουν να μην προσφέρουν καμία αύξηση. Από την άλλη πλευρά, μόλις 2% των επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο σκοπεύουν να μειώσουν τους μισθούς κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών, ενώ το 17% των επιχειρήσεων σχεδιάζουν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό!!
ΠΗΓΗ;seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου