Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

«Η τριανδρία της δραχμής παίρνει την οριστική ευθύνη της διάλυσης της χώρας»


«Η τριανδρία της δραχμής παίρνει την οριστική ευθύνη της διάλυσης της χώρας»
Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε και σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας με αφορμή τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, ο Α.Τσίπρας είπε ότι τελείωσαν οι όποιες αυταπάτες και ψευδαισθήσεις για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και πως «τα νέα μέτρα που συνυπογράφουν, αποτελούν την ταφόπλακα της ελληνικής οικονομίας και βάζουν τη σφραγίδα στο διαβατήριο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη».
Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, μέσα κι έξω από τη Βουλή, προκειμένου να αποτρέψει αυτή την καταστροφή, και αναφερόμενος στην κυβέρνηση είπε πως «η τριανδρία της δραχμής παίρνει την οριστική ευθύνη της διάλυσης της χώρας» για να καταλήξει: «Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη της αναγέννησης και της ανασυγκρότησης της χώρας».
Ακόμα, υποστήριξε ότι «οι χώρες  ακόμα και όταν χρεοκοπούν δεν πεθαίνουν» και πως υπάρχει δυνατότητα να αποτραπεί αυτή η καταστροφή.
Σημείωσε, δε, ότι το κόμμα του δεν ενδιαφέρεται για τον χρόνο θητείας της κυβέρνησης, αλλά να μην προχωρήσουν σε αυτή την πολιτική, «που μας βυθίζει στη χρεοκοπία».
Σχετικά με τα θέματα που άπτονται της ΑΔΕΔΥ, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι επικεντρώθηκε στην ανάγκη ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης και αναδιάρθρωσης της δημόσιας διοίκησης και τόνισε την ανάγκη για τολμηρές τομές στο συνδικαλιστικό κίνημα. «Είναι αναγκαία η επανίδρυση, η ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, προκειμένου να μπορεί να εκφράσει σήμερα τη μεγάλη μερίδα της εργασιακής επισφάλειας, τους νέους ανθρώπους που χάνουν την ελπίδα τους και φεύγουν μαζικά στο εξωτερικό» είπε προς τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ.. 
ΠΗΓΗ:24h.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου