Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Οι Κούρδοι του Β. Ιράκ Ανακοίνωσαν ότι θα Ξαναρχίσουν τις Εξαγωγές Πετρελαίου



Η ημιαυτόνομη περιοχή του κουρδικού Βορείου Ιράκ ανακοίνωσε χθες ότι θα επαναλάβει τις εξαγωγές πετρελαίου, τονίζοντας ότι επιθυμεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την κεντρική ιρακινή κυβέρνηση. Όπως δήλωσε ο Υπουργός Φυσικών Πόρων της Κουρδικής Περιφερειακής Κυβέρνησης Ashti Hawrami, παρά την αρχική διστακτικότητα από τις πετρελαϊκές πολυεθνικές για την έναρξη εξαγωγών, οι εταιρείες πείστηκαν, τελικά, να εξάγουν ποσότητες 100 χιλ. βαρελιών αργού την ημέρα. 
Η Κουρδική Περιφερειακή Κυβέρνηση προχώρησε σε διακοπή των εξαγωγών, τον περασμένο Απρίλιο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση οφειλόμενων πληρωμών, εκ μέρους της Βαγδάτης, ύψους 1,5 δις δολ., τις οποίες η κουρδική αυτόνομη κυβέρνηση χρειαζόταν για να πληρώσει τις πετρελαϊκές πολυεθνικές. 
Τελικά, ανακοινώθηκε ότι η επανάληψη των εξαγωγών θα γίνει από την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. «Οι εξαγωγές θα παραμείνουν στα επίπεδα των 100 χιλ. βαρελιών ημερησίως για έναν μήνα και αν συνεχιστούν οι πληρωμές, θα αυξηθούν αμέσως στα 200 χιλ. βαρέλια την ημέρα», δήλωσε ο Hawrami.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου