Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ!


ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ! 
"ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ" Ο ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ-ΦΙΛΕΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!
Σε τροχιά ιδιωτικοποίησης και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές μπαίνει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καθώς αναμένεται μέσα στον Αύγουστο η κυβέρνηση να αναζητήσει αγοραστή προκηρύσσοντας διαγωνισμό.

Την ίδια ώρα η Alpha Bank με ανακοίνωσή της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση της Εμπορικής Τράπεζας από τον γαλλικό τραπεζικό κολοσσό Credit Agricole. 
Σε ό,τι αφορά το ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε χθες στο πρακτορείο Reuters ότι η ιδιωτικοποίηση του ΤΤ θα λάβει χώρα άμεσα, σημειώνοντας ότι έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τράπεζες. Ας σημειωθεί ότι το ποσοστό του ελληνικού δημοσίου στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι 44% (το 10% αφορά τη συμμετοχή των Ελληνικών Ταχυδρομείων). Το ΤΤ αναμένεται να το διεκδικήσουν τόσο η Εθνική Τράπεζα, όσο και η Eurobank, οι οποίες κατέχουν ήδη από 6% του μετοχικoύ κεφαλαίου. 
Με ιδιαίτερη σπουδή η τρικομματική δρομολογεί και πλήθος άλλων ιδιωτικοποιήσεων, με στόχο τον κατευνασμό των δανειστών και της τρόικας. Ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε, επίσης, ότι «προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η πώληση του ΟΠΑΠ» ενώ προωθούνται επίσης η ιδιωτικοποίηση των Κρατικών Λαχείων και η "αξιοποίηση" του Κέντρου Τύπου (IBC). Σημειώνεται ότι το κράτος κατέχει το 34% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ (29% μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και 5% απευθείας συμμετοχή) ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) ανακοίνωσε ότι επτά υποψήφιοι αγοραστές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση της έκτασης στην περιοχή Αφάντου Ρόδου. 
Ο σκανδαλώδης τρόπος με τον οποίο έγινε η διάσπαση της Αγροτικής Τράπεζας σε «καλή» και «κακή», για να προχωρήσει στην συνέχεια η απορρόφηση του «υγιούς» κομματιού από την Τράπεζα Πειραιώς, άνοιξε τον δρόμο για να προχωρήσουν τάχιστα οι συγχωνεύσεις στον τραπεζικό κλάδο. Μάλιστα, χθες, υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη, μιλώντας σε ημερήσια εφημερίδα, υπογράμμιζαν πως χρειάστηκαν μόλις λίγα 24ωρα για να επιβεβαιωθεί το ενδιαφέρον της Alpha για την Εμπορική, ενώ στη σκακιέρα μπήκε και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου