Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Τι να προσέχετε για να μην σας χρεώνουν παράπάνω σε τηλέφωνο και internet


Τι να προσέχετε για να μην σας χρεώνουν παράπάνω σε τηλέφωνο και internet

Συστάσεις προς τους καταναλωτές με σκοπό να προλαμβάνουν αυθαίρετες ή υπέρογκες χρεώσεις, να επιλέγουν τηλεπικοινωνιακά προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους και να απολαμβάνουν υψηλή ποιότητα από τις παρεχόμενες υπηρεσίες, εξέδωσε η ΕΕΤΤ. Η σύσταση αφορά κυρίως συνδυαστικά πακέτα που περιλαμβάνουν τηλεφωνία (σταθερή ή / και κινητή), Internet και IPTV.
Η ΕΕΤΤ συνιστά στους καταναλωτές να ενημερώνονται αναλυτικά για το είδος, το κόστος και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει το οικονομικό πακέτο που επιλέγουν. Ειδικότερα, η ΕΕΤΤ ενημερώνει για τη διασφάλιση της ποιοτικής σύνδεσης με το Internet, καθώς και για την προστασία από ανεπιθύμητες ή υπερβολικές χρεώσεις, τόσο μέσω της ενεργοποίησης σχετικών υπηρεσιών όσο και μέσω εύχρηστων εργαλείων που διαθέτει η ίδια για τους καταναλωτές στο διαδικτυακό της τόπο.
Με επίκεντρο τους καταναλωτές, η ΕΕΤΤ θα συνεχίσει το έργο της, με σκοπό να διασφαλίζει τον ανταγωνισμό και τη διαφάνεια στην αγορά, τη διευκόλυνση στη μετάβαση των καταναλωτών ανάμεσα σε παρόχους αλλά και υπηρεσίες, τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών και την προστασία από αθέμιτες πρακτικές.
Όταν επιλέγετε νέες υπηρεσίες τηλεφωνίας και Internet, ενημερωθείτε σχετικά με:
τις υπηρεσίες που προσφέρει το οικονομικό πακέτο της επιλογής σας
την ελάχιστη διάρκεια της σύμβασης
το τέλος ενεργοποίησης και το τέλος αποσύνδεσης στην περίπτωση διακοπής της σύμβασης πριν την ημερομηνία λήξης
την ημερομηνία ενεργοποίησης των υπηρεσιών
το ελάχιστο κόστος και την ελάχιστη διάρκεια συνομιλίας σε μια κλήση
την ταχύτητα πρόσβασης στο Internet (ονομαστική, θεωρητική και εκτιμώμενη πραγματική ταχύτητα) στα σημεία που σας ενδιαφέρει, π.χ., οικία. Για μέτρηση των χαρακτηριστικών της σύνδεσής σας με το Internet, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το "Σύστημα Αποτίμησης Ποιότητας Ευρυζωνικών Συνδέσεων" της ΕΕΤΤ στη διεύθυνση http://broadbandtest.eett.gr
την απόσταση μεταξύ του αστικού κέντρου από το οποίο παρέχεται η υπηρεσία και του σημείου στο οποίο λειτουργεί η σύνδεση (αφορά υπηρεσίες πρόσβασης μέσω δικτύου VDSL).
Επίσης:
Κρατήστε την αίτηση, που έχετε υπογράψει και φέρει τη σφραγίδα και την ημερομηνία από το κατάστημα που την καταθέσατε. Αναζητήστε και διαβάστε προσεκτικά τη σύμβαση παροχής υπηρεσιών.
Βεβαιωθείτε στον επόμενο λογαριασμό ότι η σύνδεσή σας λειτουργεί σύμφωνα με το πρόγραμμα σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας που έχετε επιλέξει.
Για αδιάλειπτη & ποιοτική σύνδεση με το Internet από σταθερό Η/Υ και κινητό τηλέφωνο
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου