Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Στην υγραεριοκίνηση "ποντάρουν" τα πρατήρια στη Θεσσαλονίκη




Στροφή στην υγραεριοκίνηση κάνουν δεκάδες πρατήρια υγρών καυσίμων, που αποφεύγουν έτσι το «λουκέτο» λόγω της δραματικής πτώσης του τζίρου τους.
Ηδη στην περιοχή της Θεσσαλονίκης λειτουργούν περισσότερα από 50 πρατήρια που πωλούν υγραέριο και συνεχώς αυξάνονται. Το ενδιαφέρον είναι έντονο, όπως διαπιστώθηκε και στη χτεσινή ημερίδα για την υγραεριοκίνηση, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οκτωβρίου, τα πρατήρια με υγραέριο που λειτουργούν σε όλη τη χώρα είναι 267, από τα οποία τα 50 στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, τα κυκλοφορούντα οχήματα που χρησιμοποιούν υγραέριο έφτασαν τα 160.000.
«Οι τάσεις στη συγκεκριμένη αγορά είναι αυξητικές. Ακόμη και μετά τις τελευταίες επιβαρύνσεις στο υγραέριο η διαφορά στην τιμή του σε σχέση με τη βενζίνη είναι σημαντική. Ενα αυτοκίνητο που βάζει βενζίνη σε σημερινή τιμή 1,67 ευρώ χρειάζεται 1,30 ευρώ για υγραέριο. Η μέση τιμή στη Θεσσαλονίκη είναι 1,02 ευρώ και προστίθεται 30% αύξηση για να επιτευχθεί η εξίσωση με τη βενζίνη, έπειτα από την τελευταία επιβάρυνση», επισήμανε ο τεχνικός σύμβουλος της «Σαμαράς & Συνεργάτες - Σύμβουλοι Μηχανικοί» και υπεύθυνος διαχείρισης αδειών έργων, Χρήστος Καμπέρης.
Οι πολίτες που στρέφονται στην υγραεριοκίνηση πολλαπλασιάζονται συνεχώς. Η αξία τροποποίησης ενός αυτοκινήτου είναι πλέον στα 700 - 750 ευρώ, ενώ η αγορά της υγραεριοκίνησης απευθύνεται κυρίως σε αυτοκίνητα που κάνουν πολλά χιλιόμετρα (κατά μέσο όρο περισσότερα από 20.000), όπως τονίζει ο κ. Καμπέρης.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου