Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Σκάνδαλο: Παράνομη ανάθεση διαδικτυακού μονοπωλίου στον ΟΠΑΠ! -


Σκάνδαλο: Παράνομη ανάθεση διαδικτυακού μονοπωλίου στον ΟΠΑΠ!

Το Υπουργείο Οικονομικών με σειρά τροπολογιών που ετοιμάζεται να καταθέσει τις ερχόμενες μέρες θέλει να παραχωρήσει χαριστικά στην ΟΠΑΠ ΑΕ το μονοπώλιο ΚΑΙ στο online, με απ' ευθείας ανάθεση, χωρίς διαγωνισμό.
Δημοσιεύουμε το πλήρες κείμενο των τροπολογιών όπως ισχύουν αυτήν τη στιγμή, που σχεδιάστηκαν για να μεγιστοποιήσουν την τιμή ιδιωτικοποίησης της ΟΠΑΠ ΑΕ, καθώς οι κ.κ. Αθανασόπουλος και Εμίρης του ΤΑΙΠΕΔ προφανώς ανήμποροί να διαπραγματευτούν αξιόλογο τίμημα, αποτυγχάνουν και "να θέσουν τη διαδικασία αποκρατικοποιήσεων εκτός πολιτικού παρεμβατισμού και να την αναπτύξουν σε ένα απόλυτα επαγγελματικό πλαίσιο" όπως είναι ο βασικός στόχος του ΤΑΙΠΕΔ.
Οι τροπολογίες ρυθμίζουν διάφορα εκκρεμή θέματα του Υπουργείου και της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ) σχετικά με τα φρουτάκια που ετοιμάζεται να λανσάρει η ΟΠΑΠ κατά δεκάδες χιλιάδες και τα τεχνικά (όχι τυχερά) παιχνίδια.
Με την ευκαιρία όμως αυτή, το Υπουργείο ουσιαστικά ενδίδει στις συνεχείς πιέσεις της ΟΠΑΠ για να του δώσει μονοπώλιο στο διαδικτυακό στοίχημα, κατά κατάφορη παραβίαση του Ευρωπαϊκού δικαίου. Η παρανομία έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ανάθεση αυτή γίνεται χωρίς διαγωνισμό, χωρίς την παραμικρή διαφάνεια και χωρίς βέβαια να εξυπηρετεί κανένα λόγο δημόσιου συμφέροντος. Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι με τα άρθρα 29, 49, 83, 84, 85 και 86 καταργείται οποιαδήποτε υποχρέωση της ΟΠΑΠ ΑΕ για επιχορήγηση σε οποιοδήποτε φορέα, συμπεριλαμβανομένων των αθλητικών σωματείων, ομοσπονδιών κ.λ.π.
Η ΟΠΑΠ επομένως χάνει οποιοδήποτε κοινωνικό πρόσωπο ενδεχομένως, έστω και σε μικρό βαθμό, είχε και μαζί του και οποιαδήποτε δικαιολογία για τον αυθαίρετο αυτό σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομικών.
Είναι χαρακτηριστικό της προχειρότητας και της ασχετοσύνης των νομοθετούντων ότι παρουσιάζουν το διαδικτυακό τουρνουά πόκερ, ώς παράδειγμα ζωντανού καζίνο, το αποτέλεσμα του οποίου δεν παράγεται από γεννήτρια τυχαίων αριθμών, λες και τα χαρτιά δεν τα μοιράζει τέτοια γεννήτρια αλλά ο κύριος Μαυραγάνης ή ο κύριος Γιαννακόπουλος της ΕΕΕΠ.
Οι αντιδράσεις αναμένεται να είναι άμεσες, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ως κατά πολύ σοβαρότερο το "αμάρτημα" παραχώρησης επιπλέον μονοπωλιακών προνομίων σε ήδη υφιστάμενο μονοπώλιο, πόσο μάλλον όταν αυτό αμφισβητείται δικαστικά. Όπως είναι γνωστό η νομιμότητα του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ αναμένεται να κριθεί με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας εντός της ερχόμενης χρονιάς και οι πιθανότητες να κριθεί νόμιμο είναι ελάχιστες.
Διαβάστε στο gazzetta.gr το πλήρες κείμενο των τροπολογιών με τις οποίες θα παραχωρηθεί χαριστικά στην ΟΠΑΠ ΑΕ το μονοπώλιο ΚΑΙ στο online, με απ' ευθείας ανάθεση, χωρίς διαγωνισμό
ΠΗΓΗ:ramnousia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου