Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Επιστολή Στουρνάρα προς ΔΕΗ για να περιλαμβάνεται το χαράτσι στους λογαριασμούς




Εντός της ημέρας το υπουργείο Οικονομικών θα αποστείλει επιστολή προς τη Διοίκηση της ΔΕΗ, ζητώντας να συνεχίσει να περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς της το ενιαίο τέλος ακινήτων, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έπειτα από έκτακτη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ, Αρθούρου Ζερβού, του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη, και του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ασημάκη Παπαγεωργίου.
Το ζήτημα ένταξης και είσπραξης του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ αναζωπυρώθηκε εκ νέου την Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου, όταν το Πολυμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε αντισυνταγματική την είσπραξη του τέλους μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, επιβάλλοντας στη ΔΕΗ να σταματήσει την είσπραξή του και να το αφαιρέσει από τους λογαριασμούς της.
Η εν λόγω εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο, κατόπιν συνεννόησης με τη ΔΕΗ, αποφάσισε να ζητήσει την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του Πρωτοδικείου, ενώ παράλληλα θα υποβάλλει αίτηση αναίρεσης της απόφασης στον Άρειο Πάγο.
Όπως ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, το δικαστήριο που εξέδωσε την επίμαχη απόφαση είναι αναρμόδιο και το τέλος ακινήτων θα καταβάλλεται κανονικά μέσω της ΔΕΗ.
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου